Video: WC-pausil käinud Šarapova varises kodupubliku lemmiku vastu kokku (1)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
22-aastane austraallanna Ashleigh Barty jõudis karjääri jooksul esimest korda mõnel slämmiturniiril veerandfinaali.
22-aastane austraallanna Ashleigh Barty jõudis karjääri jooksul esimest korda mõnel slämmiturniiril veerandfinaali. Foto: JULIAN SMITH / EPA

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste naisüksikmängu kaheksandikfinaalis lõppes endise maailma esireketi Maria Šarapova (WTA 30.) teekond, kui ta kaotas ligi kaks ja pool tundi kestnud kohtumises tulemusega 6:4, 1:6, 4:6 kodupubliku lemmikule Ashleigh Bartyle (WTA 15.).

15. asetusega Barty jõudis tänu kodupubliku marulisele toetusele oma karjääri jooksul esimest korda mõnel slämmiturniiril veerandfinaali. Avasett kulges võrdselt esimesed kaheksa geimi, kuid seisul 5:4 suutis 31-aastane venelanna viimaks kätte saada servimurde ning võitis ühtlasi ka seti.

Teises setis ei suutnud kolmandas ringis mulluse Austraalia lahtiste meistri Caroline Wozniacki (WTA 3.) alistanud Šarapova aga enam niivõrd kvaliteetselt tegutseda. Paremasse hoogu sattus hoopis avasetis 22 lihtviga teinud 22-aastane Barty, kes murdis seisul 3:1 vastase pallingugeimi ning võitis seejärel koguni üheksa geimi järjest.

30. paigutusega Šarapovat ei päästnud ka teise seti lõpus võetud seitsmeminutiline tualetipaus, mis pani 15 000-pealise publiku Rod Laver Arena nimelisel tenniseväljakul oma meelsust väljendama. Ehkki Barty eduseis hakkas sulama ning venelanna jõudis kolmandas setis koguni geimi kaugusele skooriga 3:4 ning tal oli viigistamiseks kolm murdepalli, siis austraallanna realiseeris lõpuks neljanda matšpalli ning pääses Melbourne’is kümne aasta järel esimese Austraalia naistennisistina pärast Jelena Dokicit kaheksa parema sekka.

«See on ebareaalne – pole midagi paremat, kui mängida sel ilusal väljakul täismaja publiku ees,» tunnistas Barty matšijärgses intervjuus.

Barty lõi kohtumise jooksul kuus ässa Šarapova kahe vastu, topeltvigu tehti vastavalt neli ja kümme, äralööke 28 ja 17, lihtvigu 45 ja 51 ning kõikidest punktidest (177) võitis Barty 97 ja Šarapova 80.

Veerandfinaalis läheb austraallanna vastamisi kahekordse Wimbledoni võitja Petra Kvitovaga (WTA 6.), kes alistas kõigest tund aega kestnud matšis USA 17-aastase tõusva tähe Amanda Anisimova (WTA 87.) tulemusega 6:2, 6:1.

Mõnevõrra üllatuslikult langes konkurentsist ka teise paigutusega endine maailma esireket Angelique Kerber (WTA 2.), kes jäi kindlalt numbritega 0:6, 2:6 alla ameeriklannale Danielle Collinsile (WTA 35.). Kaheksa parema hulgas läheb Collins vastamisi kaasmaalanna Sloane Stephensi (WTA 5.) ja venelanna Anastassia Pavljutšenkova (WTA 44.) vahelise kohtumise võitjaga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles