Üle katuse käinud Roland Poom ja Ken Järveoja täitsid põhilised eesmärgid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roland Poom ja Ken Järveoja Aluksne rallil.
Roland Poom ja Ken Järveoja Aluksne rallil. Foto: Ray Põder

Eesti autoralli meistrivõistluste avaetapp Aluksne ralli jätkus laupäeval kaheksa kiiruskatsega. Roland Poom ja Ken Järveoja hoidsid pärast reede õhtul sõidetud kahte katset liidrikohta nii EMV3 kui ka Estonian Junior Challenge'i arvestuses.

Ka laupäeva alustasid Poom – Järveoja hästi ning võitsid päeva avakatse. Järgneval kolmel katsel näidati eelpool mainitud arvestuste teist kohta ning keskpäeva hooldusesse saabusid CRC meeskonna võistlejad liidrina. Ken Torni ja Kauri Pannase rehvi lõhkumise tõttu olid Poom – Järveoja lähimateks jälitajateks tõusnud Robert Virves – Sander Pruul, kes jäid neist maha 18,2 sekundiga.

Peale hooldust sõideti kordusena hommiku esimene katse, mille olid Roland ja Ken võitnud.

Kahjuks teine läbimine nii hästi ei läinud ning ühes kiire trampliiniga kurvis keerati oma Ford Fiesta R2T üle katuse. Mehed said küll auto pealtvaatajate abiga taas ratastele ning võistlust jätkata, kuid kõik see võttis kokku ligi 13 minutit. Kui järgneval katsel veel nö. taastuti eelmise katse väljasõidust ning veenduti, et kas autol on lisaks «kosmeetilistele» vigastustele veel midagi katki, siis kahel viimasel katsel näidati mitte kõige tervema autoga TOP3 aegasid.

Hooaja esimesel rallil finišeerisid Poom – Järveoja EMV3 klassi seitsmendal ja Estonian Junior Challenge kuuendal kohal.

«Ralli algas väga positiivselt, esimesel katsel kohe alustasime hea tempoga ning saime katsevõidu. Samas tempos jätkasime ka teise päeva hommikul. Kiirus oli kogu nädalavahetuse väga hea, hoidsime kogu ralli vältel Eesti meistrivõistluste arvestuses liidrikohta. Eesmärk oli katsetada erinevaid sõiduvõtteid lume peal ning leida hea tunne ja enesekindlus. See eesmärk sai täidetud ja tunne oli väga hea. Kahjuks keerasin seitsmendal katsel ühes kiire trampliiniga kurvis natuke liiga palju kurvi sisse ja seejärel libisesime väliskurvi, kus õrnalt puutusime lumevalli. Lumevallid karistavad talvel väga lihtsasti ja seda ka sellel korral. Käisime kergelt ümber ja maandusime lume sisse, saime auto ilusti kätte, kuid aega võttis see üle 10 minuti,» võttis Poom Aluksne ralli sündmused kokku.

«Jätkasime sellegipoolest sõitmist ning viimastel katsetel näitasime veel head kiirust pooleldi katkise autoga. Kokkuvõttes julgeksin öelda, et põhilised eesmärgid saime täidetud, milleks olid: enesekindluse leidmine talveoludes sõitmisel, mis on siiani olnud minu nõrgimaks küljeks ja heade katseaegade näitamine ning kogu ralli läbimine. Seekord küll ei tulnud tänu väljasõidule korraliku tulemust, kuid kogu nädalavahetuse vältel näidatud kiirus annab kõvasti motivatsiooni juurde edasi liikumiseks,» jätkas Poom.

Roland Poomi ja Ken Järveoja hooaeg jätkub kolme nädala pärast samuti Lätis, kui sõidetakse Eesti meistrivõistluste ja Estonian Junior Challenge sarja teine etapp ehk Sarma ralli.

Kahepäevase autoralli Eesti meistrivõistluste avaetapi ehk Aluksne talveralli võitis eksmaailmameistri Petter Solbergi 17-aastane poeg Oliver (Volkswagen Motorsport Polo R5).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles