Postimees TV: kangelaslik spagaat Otepää MK-etapil võib jätta olümpiavõitja MMilt eemale

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Murdmaasuusatamise Otepää MK-etapi eile peetud naiste sprindivõistluse poolfinaalis kangelasliku spagaadiga endale liiga teinud Pyeongchangi olümpiavõitja Stina Nilsson võib ligi kuu aja pärast Seefeldis toimuvalt MMilt eemale jääda.

Kvalifikatsioonis parimat aega näidanud rootslanna pidas esimeses poolfinaalis maha kõva finišiheitluse hiljem võitjaks kroonitud norralanna Maiken Caspersen Falla ja koondisekaaslase Jonna Sundlinguga. Fotofiniš näitas hiljem, et otse pääsesid finaalsõitu Falla ning talle 0,01 sekundiga kaotanud Nilsson. Omakorda 0,01 sekundit kehvema aja sai kirja kolmandana lõpetanud Sundling.

Kuna esimene poolfinaal oli teisest ajaliselt kiirem, siis pääses esimesest poolfinaalist kuue finalisti hulka koguni neli naist. Nilsson aga finaalis ei startinud, vaid läks abiliste toel kohe pärast poolfinaali Otepääl asuvasse hotelli.

Seejuures oli juba pärast poolfinaalis finišeerimist näha rootslanna näos valugrimasse, mistõttu hakkasid temaga kohe tegelema spetsialistid ning intervjuusid Nilsson ei andnud. Rootsi koondise pressiesindaja Katarina Medveczky sõnul venitas 25-aastane Nilsson reielihast. «Ta tundis reielihases kiskumist ning me kahtlustame lihaskudede vigastust,» sõnas hiljem Rootsi rahvuskoondise füsioterapeut Marcus Bystedt.

«On arusaadav, et kõik muretsevad, Stina muretseb samuti. Ta soovis finaalis sõita, kuid me ei arvestanud sellise olukorraga,» lisas ta. Mõistagi ei osalenud Nilsson vigastuse tõttu ka tänasel 10 km eraldistardist klassikasõidus.

Kehvasti läks ka eile naiste sprindis võidutsenud norralannal Maiken Caspersen Fallal, keda torkas poolfinaalis niivõrd karmilt suusakepiga aga Nilsson, et Falla vajas kahte õmblust ning jäi samuti tänasest distantsisõidust eemale.

Maiken Caspersen Falla tuli eile Otepää MK-etapil küll sprindivõistluse võitjaks, kuid vajas poolfinaalis saadud suusakepitorke tõttu kahte õmblust.
Maiken Caspersen Falla tuli eile Otepää MK-etapil küll sprindivõistluse võitjaks, kuid vajas poolfinaalis saadud suusakepitorke tõttu kahte õmblust. Foto: Instagram / Maiken Caspersen Falla

MK-sarja sprindi üldarvestuses asub 426 punktiga liidripositsioonil endiselt Nilsson, teisel kohal on 260 punktiga eile kolmanda koha teeninud rootslanna Maja Dahlqvist ning kolmandal real 263 silmaga Falla.

Talialade maailmameistrivõistlused toimuvad tänavu Austrias Seefeldis 19. veebruarist kuni 3. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles