Pärmäkoski Johaugi ülivõimsast võidust: oli arvata!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Soome parim naissuusataja Krista Pärmäkoski.
Pildil on Soome parim naissuusataja Krista Pärmäkoski. Foto: Tairo Lutter

Soome hetke parim naissuusataja Krista Pärmäkoski jäi Otepää MK-etapi 10 km eraldistardist klassikasõidul esimesena poodiumilt välja. Kaotust Therese Johaugile tuli 1.14. Soomlanna sõnul ei olnud paari aasta taguse suusakuninganna nii võimas sõit üldse üllatav.

Johaugil jäi eelmine hooaeg mäletatavasti dopingukaristuse tõttu vahele. Nüüd on ta võistluskarusellil tagasi ja ülivõimas. «Mulle ei valmistanud üllatust, et ta nii tugevana tagasi tippsporti tuli,» hindas Pärmäkoski konkurendi võimekust. «Ta oli tugev ka enne. Aga praegu on ta tõeliselt kuum. Arvasin juba enne starti, et Therese täna võidab. Ta ei käinud ka Tour de Skil. Minu keha on tema omast kindlasti väsinum. Üllatav oleks olnud see, kui ta polnuks võitnud.»

Enda tänase sõidu kohta ütles Pärmäkoski järgmist: «Tänane sõit oli väga keeruline. Lumesadu, tugev tuul, raske rada. Muidugi oli mu eesmärk pääseda esikolmikusse, aga neljas koht on kah hea. Tean, et olen piisavalt korralikus vormis, et võidelda Seefeldi MMil medalite nimel. Seal avanevad mu parimad võimalused suusavahetusega sõidus ja 10 km klassikas.»

Poodiumikoht jäi täna 17,3 sekundi kaugusele. Millest puudu oli? «Paremast vormist,» naeris soomlanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles