Venemaa dopinguagentuuri juht teatas enam kui 100 000 proovi varjamisest

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa antidopinguagentuur RUSADA.
Venemaa antidopinguagentuur RUSADA. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Venemaa antidopinguagentuuri RUSADA juht Juri Ganus andis maailma antidopinguagentuurile WADA saadetud kirjas teada, et nendeni pole jõudnud enam kui 100 000 dopingurpoovi, vahendab Venemaa uudisteagentuur Ria Novosti.

Moskva dopingulabori andmetele pääses WADA ligi pärast kuupikkust ootamist alles käimasoleval nädalal ning 17. jaanuaril anti teada, et vastavate töödega on valmis saadud. Nimelt oli ligipääs sealsetele andmetele üheks RUSADA liikmelisuse ennistamise tingimustest, et naasta taas WADA liikmete nimekirja.

Sellest tulenevalt andis RUSADA juht Ganus WADAle saadetud kirjas teada, et liikmelisuse ennistamiseks on nad nõus koostööd tegema ning avalikustas muuseas, et «viimase aasta jooksul kahest RUSADA korraldatud siseuurimisest selgus, et enam kui 100 000 dopinguproovi pole sisestatud WADA andmeprogrammi ADAMS.

Ganus lisas, et töö nende dopinguproovide sisestamisega andmebaasi jõuab peagi lõpule. «RUSADAl on plaanis teha 2019. aastal aktiivset koostööd rahvusvaheliste organisatsioonidega, et pidada võitlust dopingu vähendamise vastu,» kirjutas ta.

22. jaanuaril arutab WADA täitevkomitee RUSADA liikmelisuse ennistamise küsimust.

Venemaa antidopinguagentuuri RUSADA juht Juri Ganus.
Venemaa antidopinguagentuuri RUSADA juht Juri Ganus. Foto: Mikhail Japaridze / Mikhail Japaridze/TASS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles