Sakslanna Preuss võttis ühisstardis karjääri esimese MK-etapivõidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Franziska Preuss
Franziska Preuss Foto: Matthias Schrader / AP

Saksamaa Ruhpoldingus toimunud laskesuusatamise MK-etapi naiste 12,5 km ühisstardist sõidus võttis karjääri esimese etapivõidu sakslanna Franziska Preuss.

Ka naiste ühisstardist sõit pakkus sarnaselt meeste omale pingelist heitlust finišijooneni välja. Esimesest lasketiirus langesid koheselt rivi lõppu Kaisa Mäkäräinen ning Laura Dahlmeier, kes mõlemad eksisid kahel lasul. 18 naist läbis aga avatiiru puhtalt.

Kolmandas lasketiirus pääses sakslanna Preuss lõpuks sõitu juhtima, kuid kohe tema järel tulid tiirust ära ka Lisa Votozzi, Ingrid Landmark Tandrevold ning rootslanna Linn Persson. Viimasesse lasketiiru jõudes olid aga väikse vahe sisse sõitnud nii Preuss kui ka Tandrevold.

Viimases lasketiirus kumbki liidritest ei eksinud, ning nii otsustati lõppjärjestus ära viimasel ringil suusarajal. Võrdselt kõrvuti tulnud Preuss ja Tandrevold heitlesid võidu nimel viimase meetrini välja – finišijoonel oli napilt ees sakslanna ning nii võttis ta 0,2 sekundiga võidu Tandrevoldi ees.

Kolmandana jõudis finišisse MK-sarja üldarvestuse kolmas naine Paula Fialkova, kes ühe eksimuse juures jõudis finišisse 15,1 sekundit võitjast hiljem. MK-sarja liider Dorothea Wierer lõpetas kolme eksimuse juures sõidu alles 19. kohal. Mäkäräinen ning Dahlmeier ebaõnnestusid täielikult, kogudes mõlemad kuus trahviringi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles