Võimas «tagasitulekutuur» kergitas Johaugi neljandaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaugi võiduseerial ei näi lõppu tulevat.
Therese Johaugi võiduseerial ei näi lõppu tulevat. Foto: Tairo Lutter

«Spordi tore osa on see, et sa ei tea iial, kuidas võistlus lõpeb. Kindlasti annavad kõik tüdrukud parima, aga praeguses vormis Thereset on ka MMil äärmiselt keeruline lüüa,» ütles Otepää naiste 10 km klassikasõidus Therese Johaugi järel teiseks tulnud Ebba Andersson.

21-aastane Rootsi komeet oli lihtsurelikest parim. Johaugile kaotas temagi 48,4 sekundit… Mis tähendas, et norralannast suusakuninganna on võitnud kõik tänavused MK-sarja distantsivõistlused. Seejuures ülivõimsalt.

«Kõik oli kui minu jaoks loodud. Heas korras ja väga raske rada, mis mulle suurepäraselt sobis. Samuti väga vajalik puhkus pärast Davosi etappi,» tõi 30-aastane Johaug välja seekordse edu saladused. «Kuna me ei käinud Tour de Skil, olime Ebbaga kindlasti konkurentidest värskemad. Mina keskendusin kodus treeningutele ja tundsin juba seal, et mu vorm on väga terav.»

Punktialtist suusatuurist loobumine langetas valitseja MK üldtabelis kuuendaks. Eilse võiduga kerkis Johaug kaks pügalat kõrgemale, koondisekaaslasest sarja liider Ingvild Flugstad Østberg jääb 497 punkti kaugusele.

Eelmine hooaeg jäi Johaugil huulekreemi­-skandaali ja dopingukaristuse tõttu teatavasti vahele. «Kõigil tüdrukutel on hea meel, et olen tagasi. Olen väga tänulik iga ilusa sõna eest, mis mulle on öeldud. Olen väga õnnelik,» on ta rõõmus, et suusapere on ta tagasi võtnud meeldivamalt kui laskesuusatajad venelase Aleksandr Loginovi.

Ka laupäevane võit rändas Norrasse, kui sprinti valitses maailmameister Maiken Caspersen Falla. «Loodetavasti oli see mu hooaja murdepunkt,» ütles tänavu esimest korda poodiumile tõusnu.

Otepää MK

Meeste 15 km: 1. Iivo Niskanen (Soome) 40.07,1, 2. Aleksandr Bolšunov (Venemaa) +15,9, 3. Didrik Tønseth (Norra) +46,4 … 18. Karel Tammjärv +2.06,7, 40. Raido Ränkel +3.44,9.
Naiste 10 km: 1. Therese Johaug (Norra) 29.53,7, 2. Ebba Andersson (Rootsi) +48,4, 3. Natalja Neprjajeva (Venemaa) +56,7.
Meeste sprint: 1. Johannes Høsflot Klæbo (Norra), 2. Bolšunov, 3. Pål Golberg (Norra) … 16. Tammjärv, 22. Marko Kilp, 35. Ränkel.
Naiste sprint: 1. Maiken Caspersen Falla (Norra), 2. Neprjajeva, 3. Maja Dahlqvist (Rootsi).
Meeste MK seis: 1. Klæbo 1034, 2. Bolšunov 910, 3. Sjur Røthe (Norra) 710.
Naiste MK seis: 1. Ingvild Flugstad Østberg (Norra) 1197, 2. Neprjajeva 1021, 3. Krista Pärmäkoski (Soome) 957, 4. Johaug 700.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles