Postimees TV: noor Saksamaa tennisetäht peksis halastamatu Raonici vastu vihahoos oma reketi täiesti ribadeks (3)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma neljanda reketi Alexander Zverevi jaoks ei õnnestunud täna suurt midagi.
Maailma neljanda reketi Alexander Zverevi jaoks ei õnnestunud täna suurt midagi. Foto: Andy Brownbill / AP

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste meesüksikmängu neljandas ringis langes edasisest konkurentsist 21-aastane Saksamaa tennisestaar Alexander Zverev (ATP 4.), kes jäi tulemusega 1:6, 1:6, 6:7 (5) alla halastamatult tegutsenud kanadalasele Milos Raonicile (ATP 17.).

Parimal juhul Austraalia lahtistel 2016. aastal poolfinaali jõudnud 16. paigutusega Raonic teenis võidu kõigest ligi kaks tundi kestnud kohtumises. Suurepärast esitust iseloomustavad ka statistikasse kirja läinud numbrid. Raonic servis matši jooksul 15 ässa Zverevi kuue vastu, tegi ühe topeltvea Saksa tennisisti kümne vastu, lihtivigu tehti vastavalt 24 ja 23 ning kõikidest punktidest (168) võitis kanadalane 96 ja Zverev 72.

«Ma mängisin täna uskumatult hästi, tegin mitmeid asju suurepäraselt ning olen selle üle väga uhke,» sõnas Raonic, kes loovutas kahes esimeses setis vastasele vaid kaks geimi. Raonici üleolek ning Zverevi ebaõnnestumised viisid koguni olukorrani, kus teises setis seisul 1:4 pärast kohtumise kaheksandat topeltviga ei suutnud Zverev end talitseda ning peksis raevuhoos oma reketit koguni üheksa korda vastu maad.

«Ma pidin hoidma tema jaoks tempot üleval, ta lööb palli uskumatult hästi eriti siis, kui ta kohtumist domineerib,» iseloomustas kanadalane mängu käiku ja vastast. «Minu suur eesmärk oli täna panna teda võimalikult ebamugavasse olukorda,» lisas ta.

28-aastane Raonic jõudis oma karjääri jooksul üheksandat korda slämmiturniiri veerandfinaali. Koha eest poolfinaalis läheb Raonic vastamisi 11. asetusega horvaadi Borna Corici (ATP 12.) ja 28. paigutusega prantslase Lucas Pouille (ATP 31.) vahelise kohtumise võitjaga.

Naiste üksikmängu kaheksandikfinaalis lõppes Läti esinumbri Anastasija Sevastova (WTA 12.) tänavune turniir, kui ta kaotas 21-aastasele valitsevale US Openi meistrile Naomi Osakale (WTA 4.) tulemusega 6:4, 3:6, 4:6. Kaheksa parema seas läheb jaapanlanna vastamisi kuuenda paigutusega ukrainlanna Elina Svitolinaga (WTA 7.), kes alistas numbritega 6:2, 1:6, 6:1 ameeriklanna Madison Keysi (WTA 17.).

Veerandfinaali jõudis ka seitsmenda asetusega tšehhitar Karolína Plíšková (WTA 8.), kel kulus 18. paigutusega hispaanlanna Garbiñe Muguruza (WTA 18.) skooriga 6:3, 6:1 alistamiseks vaid 60 minutit. Viimase veerandfinalisti selgitavad omavahel 23-kordne slämmiturniiri võitja, ameeriklanna Serena Williams (WTA 16.), ja avaringis Kaia Kanepi (WTA 71.) alistanud maailma esireket, rumeenlanna Simona Halep.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles