Itaalia meedia: Ragnar Klavanist huvitub mullune Meistrite liiga poolfinalist (1)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan (valges) mullu maikuus toimunud Meistrite liiga poolfinaalkohtumises siis veel Liverpooli särgis AS Roma vastu mängimas.
Ragnar Klavan (valges) mullu maikuus toimunud Meistrite liiga poolfinaalkohtumises siis veel Liverpooli särgis AS Roma vastu mängimas. Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP

Itaalia meedia kirjutab, et nende jalgpalli suurklubi AS Roma peatreener Eusebio Di Francesco soovib leida kaitseliini täiendusi ning ühe võimaliku variandina tuntakse väidetavalt huvi ka Eesti koondise kapteni Ragnar Klavani vastu.

Pärast keskkaitsja Juan Jesusi saadud vigastust pole AS Roma kaitseliini tagala piisavalt kindlustatud ning seega olevat Di Francesco huvitatud mõnest Serie As pallivast odavamast mängumehest. Lisaks 33-aastasele Klavanile olevat läbi käinud ka Udinese meeskonda kuuluva hollandlase Bram Nuyticki nimi.

Eestlane kuulub aga teadupärast Itaalia kõrliigas Cagliari Calcio nimekirja, kuid on olnud võrreldes senise karjääriga käimasoleval hooajal samuti vigastustega kimpus. Viimati käis Klavan Cagliari särgis väljakul liigakohtumises 22. detsembril, kui 1:3 kaotusmängus Rooma Lazio vastu vahetati eestlane juba avapoolaja järel välja, kuna ta oli tuharalihasele liiga teinud.

Hooaja alguses pidas meie mees mäletatavasti trauma tõttu enam kui kaks kuud kestnud vigastuspausi. Üldse on Klavan pääsenud senise 20 liigamängu jooksul platsile kümnel korral.

Enne mullust suve Sardiinias soojas kliimas asuvasse Cagliarisse siirdumist kuulus Klavan kahe hooaja jagu Premier League'i tippklubisse FC Liverpool. Seejuures läksid eestlase endine koduklubi ja AS Roma kevadel omavahel vastamisi Meistrite liiga poolfinaalis, millest suutis kahe mängu kokkuvõttes tulemusega 7:6 finaali murda Liverpool. Seejuures on kindlasti jalgpallifännidel meeles, kuidas teise poolfinaali lõpu eel määras kohtunik Liverpooli kahjuks penalti, kuna õigusemõistja hinnangul mängis Klavan oma karistusalas käega.

Eestlane oli osaline ka 8. detsembril toimunud kohtumises, kui Romat võõrustanud Cagliari tuli lõpuhetkedel välja 0:2 kaotusseisust ning võitles viimaks välja 2:2 viigitulemuse viiendal lisaminutil löödud Marco Sau tabamusest.

Käimasoleva hooaja alguses Serie As neli järjestikku kohtumist võiduta jäänud Roma mängumootor on taas töötama hakanud, ehkki esikolmikust ollakse juba seitsme punkti kaugusel. 20 vooruga on peallinnaklubi 33 punktiga neljandal kohal, olles teeninud üheksa võitu, kuus viiki ja viis kaotust. Konkurendid hingavad aga Romale kõvasti kuklasse. Liidrikohal püsib 53 silmaga kaotuseta jätkav Torino Juventus, Cagliari on 21 punktiga 20 meeskonna konkurentsis 13. kohal.

Serie A üleminekuaken on avatud käimasoleva kuu lõpuni.

AS Roma on tulnud ajaloos kolmel korral Itaalia meistriks. Tänavu on nad Meistrite liigas jõudnud kaheksandikfinaali ehk 16 parema hulka, kus minnakse vastamisi valitseva Portugali meistri FC Portoga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles