Selgusid naiste võrkpalli EMi loosimise tugevusgrupid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EM-valikturniiril edukalt Eesti rünnakuvankrit vedanud Kertu Laak (keskel) peab pidama paarikuise mängupausi.
EM-valikturniiril edukalt Eesti rünnakuvankrit vedanud Kertu Laak (keskel) peab pidama paarikuise mängupausi. Foto: Sander Ilvest / Postimees

23. jaanuaril toimub Türgis Istanbulis naiste võrkpalli Euroopa meistrivõistluste alagruppide loosimine ja oma vastased ning mängupaiga saab teada ka Eesti rahvusnaiskond. 

Naiste EM-finaalturniir toimub 23. augustist kuni 8. septembrini Türgis, Poolas, Ungaris ja Slovakkias. Lisaks korraldajatele on koha finaalturniirile taganud eelmise EMi kaheksa paremat: Serbia, Holland, Aserbaidžaan, Itaalia, Venemaa, Valgevene, Saksamaa ja Bulgaaria ning 12 naiskonda läbi kvalifikatsiooni, kirjutab Volley.ee.

20 rahvuskoondist on loosimiseks paigutatud 2017. aasta Euroopa edetabeli põhjal moodustatud tugevusgruppidesse ja Eesti naiskond paigutati viiendasse tugevusgruppi.

Korraldajad on juba alagruppidesse paigutatud: A-alagrupi mängud peetakse Türgis, B-grupi mängud Poolas, C-grupi mängud Ungaris ning D-grupi mängud Slovakkias.

Tugevusgrupid loosimiseks:

1. tugevusgrupp: Serbia, Venemaa, Itaalia, Holland

2. tugevusgrupp: Saksamaa, Belgia, Bulgaaria, Horvaatia

3. tugevusgrupp: Valgevene, Ukraina, Aserbaidžaan, Prantsusmaa

4. tugevusgrupp: Rumeenia, Hispaania, Soome, Portugal

5. tugevusgrupp: Šveits, Sloveenia, Kreeka, Eesti

Igast kuueliikmelisest alagrupist pääseb kaheksandikfinaali neli paremat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles