Suusaprofessori retsept alajuhtidele: räägime «mina» asemel «meie» (1)

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Zilmer laupäeval sprindi võitjale Johannes Høfslot Klæbole auhinda üle andmas.
Kaarel Zilmer laupäeval sprindi võitjale Johannes Høfslot Klæbole auhinda üle andmas. Foto: Tairo Lutter

Oli suvi 1996, kui Tehvandil nähti esimest korda sisuliselt kogu maailma kahevõistlejate paremikku. Siis MK-punkte veel ei jagatud, kolm talve hiljem murdmaasuusatajaid võõrustades aga küll. Staaride maaletoomisele rajas tee Kaarel Zilmer, kauane (1995–2001) suusaliidu peasekretär, praegune suusaõpetaja.

Ehkki kummagi ala kuldajad jäävad möödanikku, kirjutati jaanuar 2019 kuldsete tähtedega Otepää ajalukku: ühtejutti peeti kahevõistluse ja murdmaa MK-etappi. Ajateljel toimunut ei suuda paremini lahti mõtestada keegi teine peale Zilmeri.

«Kõige tähtsam on võistlus ise, mitte miski muu. Oleme kalendris ideaalsel ajal, kuu enne MMi. Mõelgem, Norra ja Venemaa selgitasid just siin MMi koondist!» rõhutab Zilmer.

Ta meenutas Postimehele Otepääl antud intervjuus olnut ja vaatas ka tänapäeva, soovitades Eesti suusajuhtidel pühenduda senisest tõhusamale koostööle.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles