Käsipalli MM: valitseva maailma- ja Euroopa meistri lahing ei jätnud kedagi külmaks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsipalli MM: Prantsusmaa - Hispaania.
Käsipalli MM: Prantsusmaa - Hispaania. Foto: EIBNER/Alexander Neis / imago/Eibner

Saksamaal ja Taanis toimuvatel käsipalli maailmameistrivõistluste finaalturniiril algasid mängud vahegruppides, et selgitada neli poolfinalisti ning teistele kohamängudele pääsejad. Muljeid kohapealt vahendab Eesti Käsipalliliidu peasekretär Pirje Orasson.

«Olin terve laupäevase mängudeõhtu Kölnis, kus 1. vahegrupis toimus kaks kohtumist ning lisaks kaks mängu kohtadele 13.-16. Juba kell üks päeval alanud Venemaa – Makedoonia vastasseisuks oli üle 19 000 inimese mahutavale areenile kogunenud 11 000 pealtvaatajat. Venelased said 30:28 võidu, hoolimata ühe minu lemmikmängija Kiril Lazarovi üheksast väravast makedoonlaste kasuks,» lausus Orasson.

«Õhtul läks esmalt maailmameister Prantsusmaa vastamisi Euroopa meister Hispaaniaga ja see oli ikka täiesti teisest klassist mäng. Väga nauditav meeskondlik kokkumäng, hiilgavad väravavahid ja ka muidu suurepäraste individuaalsete oskustega pallurid ei jätnud saalis kedagi külmaks. Prantslased küll võitsid 33:30, aga publik elas võrdselt kaasa lihtsalt ilusale käsipallile.

Aga mis toimus õhtu viimases mängus, oli muidugi kirjeldamatu. Saksamaa alistas Islandi 24:19, ent tribüünidel valitsev atmosfäär ja omadele kaasaelamine – see oli uskumatu. Kui kohtunikud sakslase kaheks minutiks eemaldasid, oli vilekontsert meeletult vali.

MM-finaalturniiril tervikuna jätavad hea mulje ka teiste kontinentide meeskonnad, kelle mängutase jõuab üha lähemale seni maailma käsipalli valitsevale Euroopale. Egiptuse ja Tuneesia pääs 12 hulka pole just üllatus, aga Brasiilia alistas Horvaatia ning Tšiili ja Argentina edestasid lõpp-tabelis näiteks Serbiat ja Austriat.

Kölnis oli mul ka põnev kohtumine SEHA-liiga juhtidega. Meie regioonis on kordades väiksema mastaabiga Balti liiga, kuid erinevate ideede ja korralduslike murede arutelu oli kindlasti kasulik. Samuti oli Kölnis mitmeid kasulikke arutelusid Saksamaa käsipallijuhtidega.»

Kölni vahegrupis juhib seitsme punktiga tiitlikaitsja Prantsusmaa, kuid sakslastel on viis silma ja mäng vähem peetud. Poolfinaalilootusi hellitavad veel ka Horvaatia, kel neli punkti ning Brasiilia ja Hispaania, kes kahe punkti peal. Island jätkab punktita.

Taanis Herringis toimuvat vahegruppi valitsevad Skandinaavia meeskonnad – täisedu kolm võitu on Taanil ja Rootsil ning neli punkti Norral. Ungari jätkab kolme, Egiptus ühe ja Tuneesia null punktiga. Rootsit ootavad ees kohtumised Norra ja Taaniga, viimased peavad veel vastamisi minema vastavalt Ungari ja Egiptusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles