Šokküleminek: Barcelonaga liitunud üllatusmees läks Katalooniasse tiitleid, mitte mänguaega jahtima

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin-Prince Boatengist sai ootamatult Barcelona mängija.
Kevin-Prince Boatengist sai ootamatult Barcelona mängija. Foto: LLUIS GENE/AFP/Scanpix

Euroopa vutihiiu Barcelona värskeim täiendus võttis jalgpallimaailma üllatusest õhku ahmima – laenulepinguga toodi tiimi 31-aastane Saksamaalt pärit ründaja Kevin-Price Boateng.

Boatengi karjäär on seni olnud järgnev: Berliini Herta > Tottenham Hotspur > Dortmundi Borussia > Portsmouth > AC Milan > Schalke > AC Milan > Las Palmas > Frankfurti Eintracht > Sassuolo. Seda kõike viimase 14 aastaga. Mitte miski ei ennustanud, et mees võib end leida nõnda nimeka klubi kui Barcelona huviorbiidilt. Aga ometi toodi Boateng Itaalia kõrgliigast Kataloonia tipptiimi varumeestepinki täiendama. Esialgu laenulepinguga, kuid Barcelona võib hooaja lõpus kaheksa miljoni euro eest mehe ka päriselt endale soetada.

Boateng ise on üleminekuga mõistagi rahul ja teda ei häiri karvavõrdki, et ta peaülesandeks saab olema Luis Suarezele puhkeminuteid pakkuda. «Ma ei ole peatreeneri (Ernesto Valverdega) veel rääkinud, kuid ma tean, et ei tulnud siia algrivistuse meheks, sest meeskonda kuuluvad imelised mängijad,» vahendab Reuters Boatengi sõnu. «Olen siin oma kogemuste tõttu ja meeskonna aitamiseks.»

Ründaja tunnistas, et kui ta agent Barcelona huvist rääkis, ei suutnud ta seda uskuda. Nüüd, kui ta on oma number 19 kandva särgi kätte saanud, on sihid aga selged: võita Barcelonaga kõik tiitlid, mis võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles