Venelased pääsesid antidopingujamast puhta nahaga

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa Antidopinguagentuur ehk RUSADA.
Venemaa Antidopinguagentuur ehk RUSADA. Foto: ALEKSANDR ZEMLIANITŠENKO/AP/SCANPIX

Rahvusvaheline Antidopinguagentuur (WADA) on rahul, et sai lõpuks kätte Moskva laboratooriumis nende eest seni varjatud andmed ning seetõttu ei peatata taas Venemaa alamorganisatsiooni RUSADA õigusi.

WADA juhtivkomitee pidas täna telefonikonverentsi, kus vastav otsus teatavaks tehti. Ühtegi vastuhäält teatele ei kõlanud, kuid agentuuri asepresident Linda Helleland rõhutas juba varem kõlanud arvamust, et RUSADA õigused tulnuks hoida peatatutena, kuniks Sotši olümpiamängude dopinguskandaalis osalenud organisatsioon on täinud kõik, mitte üksnes osad WADA seatud nõuded.

WADA taastas RUSADA õigused oma liikimena mullu septembris tingimusel, et nende inspektorid saavad järgmise nelja kuu jooksul ligipääsu kõigile soovitud RUSADA failidele. Nii ei läinud: venelased väitsid, et WADA inspektorite kasutada olnud tehnikavahendid polnud sobivad, et Moskva laboratooriumis talletatud sportlaste andmeid turvaliselt üle kanda. Lõpuks jõudsid andmed WADAsse mitmenädalase hilinemisega, kuid juhtivkomitee otsusega venelasi selle eest ei karistada.

«Mitmed juhtivkomitee liikmed väljendasid oma pettumust, et tähtaeg ületati, kuid nõustusid, et selles asjas ei tule rakendada sanktsioone,» sõnas WADA president Craig Reedie. «Üle kõige tahame kindlustada, et petised saavad oma palga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles