Andrei Ojamets EMi loosist: nutma ei ajanud, aga õpitüdrukud oleme ikkagi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kogenud peatreener Andrei Ojamets ei häbenenud võidupisaraid valada.
Kogenud peatreener Andrei Ojamets ei häbenenud võidupisaraid valada. Foto: Sander Ilvest

Eesti võrkpallinaiskonna esimest korda EM-finaalturniiri viinud Andrei Ojamets nimetas loosimise tulemusi pigem soodsateks, kuid eesmärke see tema sõnul ei muuda.

«Nurisemiseks põhjust pole ja nutma ei ajanud. Olen rahul, saime väga mõnusa alagrupi,» sõnas Istanbulis loosimistseremooniale kaasa elanud Ojamets Postimehele.

Teenekas treener lisas: «Holland on muidugi Holland, naiste võrkpallis hiiglase seisuses. Kuid kui mõnda teise alagruppi läks mitu väga tugevat naiskonda, siis meil on ülejäänud pigem ühtlasel tasemel. Aga meie jaoks on muidugi sellegipoolest väga tugevad kõik.»

Holland võitis eelmisel EMil (2017) hõbemedali, kuid nii viimasel suveolümpial (2016) kui MMil (2018) pidi leppima neljanda kohaga. Tipu lähistel on mänginud viimasel ajal ka Aserbaidžaan - EMil oldi neljandad, MMil 15ndad. Nüüdse alagrupi võõrustaja Ungari sai eelmisel EMil eelviimase, 15. koha.

Ojametsa sõnul läheb naiskond Budapesti pingevabalt. «Lähme mängima kindlasti julgelt, aga anname endale aru, et eelkõige hangime kogemusi. Oleme õpitüdrukud. See on naiste võrkpalli arengu seisukohalt kõige olulisem. Kõigil vastastel on suurturniiri kogemus olemas, meil veel mitte. Loodetavasti tullakse meid ka toetama, Ungari peaks olema reisiks üsna meeldiv sihtkoht.»

Küsimusele, kelle vastu Eesti reaalselt võidumõtteid mõlgutada võiks, vastas Ojamets: «Ma ei hakka mingeid lubadusi andma ega veksleid välja käima. Iga geim ja punkt (võrkpallis saab 2:3 kaotuse eest punkti - toim) oleks meile juba omamoodi saavutus, võidust siis rääkimata.»

Julija Mõnnakmäe (vasakult), Kertu Laak, Kristiine Miilen.
Julija Mõnnakmäe (vasakult), Kertu Laak, Kristiine Miilen. Foto: SANDER ILVEST / EESTI MEEDIA/SCANPIX

Eesti naiskonna kapten Julija Mõnnakmäe: tegelikult läks meil väga hästi

«Ma pole varem loosimisi nii pingsalt vaadanud. Kuna see oli meie jaoks tähtis loosimine, siis olin väga närvis,» tunnistas Eesti rahvusnaiskonna kapten Julija Mõnnakmäe Postimehele. «Kui naiskonnad hakkasid loosikaussidest vaikselt tulema, siis lootsin: palun mitte A- ega B-alagrupp, nendesse ei taha minna. Tegelikult läks meil väga hästi, sest C ei ole surmagrupp,» jäi Mõnnakmäe loosiga rahule.

«Kindlasti on favoriidid Holland, Aserbaidžaan, aga ka Horvaatia paneks tugevamate sekka. Rumeenia ja Ungariga annab kindlasti mängida. Ungariga mängisime ka paar aastat tagasi – mängitav naiskond,» lausus Mõnnakmäe, kes märkis, et eesmärkidest on vara rääkida, aga eestlannad lihtsalt kogemusi finaalturniirile hankima ei lähe. 

«Mõni võit on kindlasti eesmärk, aga vaatame, mis koosseisudega naiskonnad turniirile tulevad, seejärel teeme järeldused ja videoanalüüsid. Proovime võtta samm-sammult, iga naiskonna vastu peame tegema oma parima mängu.»

Üks kontrollturniir Tallinnas, teine võib-olla Budapestis

Ojamets lisas, et samuti EMil osalevate Soome ja Valgevenega on jõutud kokkuleppele kontrollturniiri pidamises. See toimub 17.-19. mail suure tõenäosusega Tallinnas. Endiselt otsitakse neljandat naiskonda.

Juunikuus mängivad eestlannad Euroopa hõbeliigas Sloveenia, Portugali ja Kreekaga. Samuti esitas Ungari naiskonna peatreener Ojametsale vahetult enne finaalturniiri kutse turniirile Budapesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles