Galerii: Gerli Liinamäe ei täitnud EMil kumbagi eesmärki

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iluuisutamise Euroopa meistrivõistlustel Minskis oli Eesti sportlastest avapäeval ainsana jääl Gerli Liinamäe, kuid 23-aastane eestlanna edasi vabakava esitama ei pääsenud.

Kolmandat korda EMil osalev Liinamäe teenis lühikava eest 44,08 punkti, mis jääb rahvusvahelistel võistlustel püstitatud isiklikust tippmargist ligi kümne punkti kaugusele. Suuresti põhjustasid selle kaks kukkumist.

Kaheksa aasta eest debüteeris Liinamäe vaid 15-aastase tüdrukuna EMil ja sai kohe hiilgava 13. koha. Neli aastat hiljem läks talle kirja 22. koht. Tänavu oli Tiiu Valgemäe hoolealuse miinimumeesmärk mahtuda 24 vabakavale pääseja, kuid mõeldi ka 15 MM-pileti lunastaja sekka kiilumisest.

Paraku jäid mõlemad sihid Liinamäel täitmata. 36st lühikava sooritanud sportlasest sai ta kirja 27. koha. Vabakava pääsesid esitama 24 esimest iluuisutajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles