Davidova võttis karjääri esimese MK-etapivõidu, Tomingas taas punktidel

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuli Tomingas.
Tuuli Tomingas. Foto: Tairo Lutter

Täna Antholz-Anterselva MK-etapil naiste 7,5 km sprindidistantsil võttis karjääri esimese võidu tšehhitar Marketa Davidova. Eestlaste parimana pääses Tuuli Tomingas taas MK-punktidele.

Karjääri esimese etapi võitnud Marketa Davidova ei eksinud lasketiirudes kordagi ning suutis näidata ka suusarajal suurepärast kiirust. Finišis edestas Davidova teisele kohale tulnud Kaisa Mäkäräinenit 1,7 sekundiga. Mäkäräinen pidi käima ka ühel trahviringil.

Kolmandale kohale tuli norralanna Marte Olsbu Röiseland, kes kaotas samuti ühe eksimuse juures Davidovale 3,5 sekundit. Viimasest tiirust 7 sekundilise eduga Davidova ees lahkunud sakslanna Laura Dahlmeier ei suutnud viimasel ringil piisavat kiirust näidata ja nii langes ta finišisirgega kogunisti poodiumilt välja.

Tuuli Tomingas eksis lamadestiirus korra, kuid püstitiiru suutis ta puhaste paberitega läbida ning viimasest tiirust ära minnes oli ta kogunisti 25. kohal, kuid viimasel ringil ei jätkunud eestlannal enam jaksu samas tempos sõita ning nii lõpetas Tomingas sõidu 39. kohal.

Regina Oja eksis samuti püstitiirus ühel lasul, kaotades finišis võitjale kokku 1.53,0, mis andis kokkuvõttes 47. koha, mis tagas pääsu jälitussõitu. Stardis oli ka Johanna Talihärm, kes pärast puhtalt läbitud avatiiru eksis püsti lastes koguni kolmel korral ja nii lõpetas Talihärm sõidu 64. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles