PM Aspenis. Tõnis Sildaru selgitas, miks kohtunikud ei saanud Kellyle 100 punkti anda

Siim Kaasik, Aspen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis, Henry ja Kelly Sildaru Aspeni X-mängudel.
Tõnis, Henry ja Kelly Sildaru Aspeni X-mängudel. Foto: Siim Kaasik

Kelly Sildaru võitis Aspenis toimuvatelt X-mängudelt rekordilise 99,00 punktiga pargisõidus kuldmedali. Kelly Sildaru treenerist isa Tõnis Sildaru jäi võistlusega loomulikult rahule. 

«Kuhu üks punkt kaduma läks, seda ei tea kunagi. Nad ei saanud mitte kuidagi 100 punkti anda, sest üks sõitja oli veel üleval. Oleks Kelly viimane olnud, oleks kohtunikud võib-olla hea tahte märgiks pannud 100 punkti. Kuid 99 oli kohtunike poolt ilus austusavaldus,» ütles Tõnis Sildaru. 

«Tegelikult on konkurendid aastaga lähemale tuldud. Peale Atkini on kõigil kahekordsed taskus. Vaadates Maggie Voisini teist laskumist: 87 punkti, reilid olid kehvemad kui Kellyl, esimest kaks hüpet kah nõrgemad kui Kellyl, aga  punktid olid väga head. Oleks ta veidi paremad reilid teinud ja korralikud grabid saanud, oleks ta võinud Kellyle ära teha.»

«Hooga oli täna kõigil raske. Eesmärk oli ainult hoida grab natuke pikemalt. Vähese hooga keskendud sellele, et sa üle nuki hüppaks, kogu energia läheb tõukesse ja muu kannatab. Esimesel laskumisel olid Kelly grabid veidi lühikesed, teine ja kolmas kord üritasime grabe pikendada. Hüpetes oli väike plaan 1260 kraadi teha, aga hoogu täna ei olnud nii palju,» rääkis Sildaru tänastest trikkidest.

Eesti aja järgi täna öösel on Kelly Sildaru tulemas starti ka kolmandal alal, milleks on Big Airi hüpped. Tõnis Sildarul selle ala osas liigseid ootuseid ei ole: «Medalit on kindlasti kõige raskem just Big Airis saada. Teistel on kõigil duublid, kui suudame kolmanda koha sealt täna kuidagi ära tuua, siis on väga õnnestunud nädalavahetus. Ma ei usu et üle kolmanda koha täna võimalik saada on.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles