PM Aspenis. Kelly, pöörane müüdimürdja, (raskeima) sammu kaugusel ajaloost

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru ei suuda isegi tehtut päriselt uskuda - X-mängud on hullumeelse tulemusega võidetud.
Kelly Sildaru ei suuda isegi tehtut päriselt uskuda - X-mängud on hullumeelse tulemusega võidetud. Foto: Peter Morning/red Bull Content Pool

Mõni tund pärast seda, kui rokkbänd Ewert and The Two Dragons võttis Saku suurhallis vastu aasta muusikaalbumi tiitli, laskus 16-aastane Kelly Sildaru nende hittloo «Good Man Down» saatel karjääris esimest korda X-mängude renni. Edasine, nagu öeldakse, on ajalugu, sest sellesama võistluskatsega sai Kellyst läbi aegade noorim naissuusatajast X-mängude medalivõitja.

Pärast suurepärast avalaskumist (92.33 punkti) pikalt võistlust juhtinud eestlanna vandus lõpuks napilt alla viimasel katsel oma parima soorituse (94.00) teinud olümpiavõitjale Cassie Sharpe’ile. Hoolimata dramaatilisest lõpplahendusest, oli Kelly pärast võistlust sedavõrd õnnelik, et ei saanud õieti sõnugi suust. «Ma ei suuda ikka veel seda uskuda! Mul on raske midagi rääkida, sest olen tõesti nii õnnelik,» oli tema vahetu emotsioon pärast medalivõitu.

Esimene samm ajaloolise saavutuse – võita ühtedelt X-mängudelt kolm medalit – oli nüüd astutud. Kohe pärast rennisõidu finaali ja poolkohustuslikke intervjuusid ruttas Kelly Big Airi hüppetorni, treening oli juba poole peal. Medalivõitu nautida ta justkui ei saanudki. See on hind, mida tuleb kolmel alal võistlemise eest maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles