Kelly Sildaru tegi X-mängude ajalugu: see on uskumatu tunne! (2)

Siim Kaasik, Aspen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru võitis Aspeni X-mängudel kulla, hõbeda ja pronksi.
Kelly Sildaru võitis Aspeni X-mängudel kulla, hõbeda ja pronksi. Foto: Peter Morning/red Bull Content Pool

Kelly Sildaru võitis Aspeni X-mängude Big Airi võistlusel pronksmedali ning tegi sellega ühtlasi oma spordiala ajalugu – mitte kunagi varem pole ükski suusataja võitnud ühtedelt mängudelt medalit rennisõidus, pargisõidus ja Big Airi hüpetes.

«Minu kõige suurem eesmärk oli poodiumile saada. Teadsin, et teised tüdrukud teevad kahekordset, aga mina ei tee. Tahtsin väga poodiumil olla, et võita siit kolm medalit. Ja ma sain sellega hakkama!» ütles Sildaru pärast võistlust.

Big Airi võistlus peeti jam-formaadis, mis tähendab, et võistlejad said 25 minuti jooksul teha nii palju katseid kui jõuti. Viimaste katsete jooksul tõusis kahe hüppe kogusummas 79 punkti teeninud Sildaru korra ka hõbemedalile, kuid norralanna Johanne Killi lükkas eestlanna viimase hüppega kolmandaks (80 punkti). Võidu võttis šveitslanna Mathilde Gremaud (83 punkti).

«Ma isegi imestan, et ma polnud viimase vooru eel nii pinges. Ilmselt oli see selle formaadi pärast. Pealegi teadsin, et see on minu viimane võistlus nendel X-mängudel ja mul oli lihtsalt hea meel,»  ütles Sildaru.

Kui Sildaru jäi vaid punktiga ilma hõbedast, siis täpselt sama napilt võitis ta pronksmedali, sest Tess Ledeux teenis võistlustelt 78 punkti. Sealjuures oli Sildaru esimene, kes pisarais Ledeux’d lohutama läks. «Ütlesin talle, et ta suusatas väga hästi ja mul on väge hea meel koos temaga võistelda ning loodetavasti läheb tal järgmisel korral paremini,» sõnas Sildaru.

Ka Sildaru silmis olid pärast võistlust pisarad, sedapuhku küll rõõmupisarad. «Mul olid tõesti õnnepisarad silmad. Ja mu isa on väga õnnelik!»

Küsimusele, mis tunne on teha midagi, millega ükski suusataja varem pole hakkama saanud, vastas Sildaru: «See on nii imeline. See kõik on nii raske olnud. Vähe unetunde, väsinud keha.. Ja nüüd ma tegin selle kõik ära, see on uskumatu!»

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles