PM Aspenis. Tõnis Sildaru kolmest medalist: nüüd on juba päris mõnus olla

Siim Kaasik, Aspen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis, Henry ja Kelly Sildaru Aspeni X-mängudel.
Tõnis, Henry ja Kelly Sildaru Aspeni X-mängudel. Foto: Siim Kaasik

Kelly Sildaru treenerist isa Tõnis Sildaru ütles pärast tütre ajaloolist saavutust, et pingelangus on suur. «Nüüd on juba päris mõnus olla,» tõdes ta.

Big Airi võistlus kujunes äärmiselt pingeliseks. Sildaru võitis prantslanna Tess Ledeux’ ees pronksmedali vaid punktilise eduga. Sealjuures oli võistluste kõige viimane katse sooritada tiitlikaitsjal Sarah Höfflin. «Kui ta oleks triki ära maandunud, oleks me medalita jäänud,» ütles Sildaru.

«Võistluste käik oli väga pingeline. Lootsime algusest peale medalit, aga saime aru, et see on raske. Meie lootus tugines sellel, et tahtsime mõlemale poole teha 1260, mida naiste puhul pole varem tehtud. Aga kui esimese katse eest sai Kelly 35 punkti, arvasin, et medalivõimalus on läinud. Teisele poole sama trikki tehes suutis ta grabi kauem hoida ning punktid tõusid. Seejärel olime tagasi mängus,» kirjeldas ta võistluste käiku.

Sildaru tunnistas, et nende saavutus võita kolm medalit on erakordne ning peagi algavatel maailmameistrivõistlustel on seda äärmiselt raske korrata. «MMil on Kelly eesmärk endast parim anda. Korrata seda, mis siin juhtus, ei ole väga tõenäoline.»

Big Airi võistluse võitis šveitslanna Mathilde Gremaud 83 punktiga, norralanna Johanne Killi oli 80 punktiga teine, Kelly Sildaru 79 punktiga kolmas ning Tess Ledeux 78 punktiga neljas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles