Venemaa suusakoondis võttis Viru suusamaratonil kolmikvõidu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Silver Tabo
Copy
Sprinter Gleb Retivykh jäi kaasmaalastele küll alla ja sai Viru maratonil kolmanda koha, kuid varasemate saavutuste tõttu tuli tal jagada autogramme.
Sprinter Gleb Retivykh jäi kaasmaalastele küll alla ja sai Viru maratonil kolmanda koha, kuid varasemate saavutuste tõttu tuli tal jagada autogramme. Foto: Meelis Meilbaum

34. Viru suusamaratoni pikema distantsi kolm esimest finišeerijat olid Venemaa koondislased Andrei Krasnov, Sergei Turyšev ja Gleb Retivõhh, lühemal distantsil võidutses Raivo Pärnpuu.

Krasnovi võiduaeg oli 1:42.53. Turišnev kaotas võitjale 7 sekundit ja kolmandana lõpetanud Retivõhh 2 minutit ja 28 sekundit. Kiireim naine finišis oli Natalja Matvejeva ajaga 1:58.16, sekund hiljem finišeeris eestlane Tatjana Mannima. Pikemale distantsile startis esialgsetel andmetel 467 inimest.

Lühemale 21 km pikkusele rajale läks 137 suusatajat. Esimesena jõudis finišisse Raivo Pärnpuu ajaga 1:1.53. Teisena lõpetas Holger Altmäe (+50 sek). Kiireim naine oli vanusegrupis N15 võistelnud Õnnela Rodenau ajaga 1:11.21.

Andrei Krasnov tunnistas finišis, et rada oli vahepeal päris raske. «Lahtine lumi tegi asja keeruliseks,» sõnas ta. Estoloppeti sarja teistesl etappidel Venemaa koondise liikmed arvatavasti osa ei võta, kuid võitja kinnitas, et nad jäid tänase etapiga väga rahule. «Soovitame Venemaal kindlasti ka oma sõpradel tulla.»

Viru Maratoni peakorraldaja Evi Torm avaldas tänu kõikidele suusapeo õnnestumisele õla alla pannud toetajatele ja vabatahtlikele. «Ja loomulikult suur kummardus kõigile maaomanikele, kes lubavad oma maade peal maratoni korraldada,» ütles ta.

Järgmine mõõduvõtt Estoloppeti sarjas on kavas 2. veebruaril, kui sõidetakse 21. Tamsalu-Neeruti suusamaraton. Taas saab valida 41 km ja 21 km pikkuste radade vahel. Start maratoni pikale distantsile antakse kell 11.00.

Tagasi üles