Valtteri Bottas lõpetas elu esimese autoralli viienda kohaga

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valtteri Bottas
Valtteri Bottas Foto: Twitter/Valtteri Bottas

Mercedese vormel 1 meeskonna piloot Valtteri Bottas lõpetas sel nädalavahetusel peetud Artic Lapland ralli viiendal kohal.

Bottas võttis Rovaniemi ümbruses toimuvast rallist osa M-Spordi poolt ettevalmistatud Ford Fiesta WRC-ga. Siiski ei suutnud Bottas hoida sammu kiirete Soome meistrivõistluste sõitjate vastu, kes olid stardis R5 ralliautodega.

Bottasel läks alguses aega, et rallil hoog üles saada. Esimestel katsetel näitas ta aegu esikümne lõpus, kuid reedese rallipäeva lõpuks oli muidu F1-sarjas leiba teeniv Bottas tõusnud üldarvestuses viiendaks.

Ralli lõpu poole läksid ka Bottase katseajad paremaks ning nii teenis ta ralli kaheksandalt 3,5 km pikkuselt kiiruskatselt oma esimese katsevõidu. Ralli lõpuni hoidis Bottas kindlalt üldarvestuses viiendat kohta.

Artic Lapland ralli võitjaks tuli Eestiski võistelnud Emil Lindholm Volkswagen Polo R5-l, kellele Bottas kaotas 1.59,2. Teisele kohale tuli Teemu Asunmaa, kaotades Lindholmile 49,2 sekundiga. Kolmas oli Juha Salo, kes jäi omakorda Asunmaale alla 10,4 sekundiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles