PM Monte Carlos. Tänak: saame uhked olla

Merili Luuk, Monte Carlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti autoralli esipaar Ott Tänak ja Martin Järveoja lõpetasid Monte Carlo ralli kolmanda koha ja punktikatselt teenitud kahe lisasilmaga. Lootus võidelda rallivõidule kustus reedel pärast rehvi purunemist, kuid edasi näitasid eestlased ülivõimsat minekut võites nädalavahetuse kaheksast kiiruskatsest kuus.

«Kahju, rehvi purunemine reedel polnud meie kätes. Aga mis seal ikka, vaatame. Lõpuks võid selle auto tankiks ka teha, aga tankiga kiiresti ei sõida,» nentis kaardilugeja Järveoja, et nõnda autorallis asjad käivad.

Toyota esipaar oli pärast neljapäevaseid katseid ralli liider, kuid reede hommikul valiti rehvid just sellele katsele, mis liigse publiku tõttu ära jäi. Sealt pudeneti esmalt kolmandaks ja siis pärast rehvi purunemist seitsmendaks.

«Üleüldiselt väga okei nädalavahetus. Jah, reedel mängis palju asju meie vastu - katse ärajäämine ja rehvi purunemine oli samuti ootamatu, aga meil oli eile hea päev, täna samuti,» võttis võistluse kokku Tänak.

Sealjuures oli eriti muljetavaldav tänane päev, kui vaevata sõideti kinni 17-sekundiline vahe Sebastien Loebi ja Jari-Matti Latvalaga. «Olen siiani väga üllatunud, et suutsime asfaldil kohe teised nii kiiresti kätte saada, sest tingimused olid üsna kerged,» rääkis Tänak.

Martin Järveoja
Martin Järveoja Foto: TGR

Järveoja sekundeeris: «Asfaldil polnud lihtne seda aega tagasi teha, 17 sekundit oli päris palju, aga Ott sõitis täna täpselt nii hästi, et piisas kolmandaks kohaks. Minu jaoks oli väike üllatus, et Jari ja Sebastien esimesel katsel täna nii palju kaotasid. Ott sõitis puhtalt, kõik kurvid ilusti läbi ja aega ei kaotanud.»

Tänakule oli see juba kolmandaks korraks Monte Carlos poodiumil lõpetada. M-Sporti Fordil saadi 2017. aastal vaatamata ühe silindri töötamise lõpetamisele kolmas koht, mullu oldi teised. Nüüd siis jälle kolmandad. «Saame uhked olla,» ütles Tänak kokkuvõtteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles