PM Monte Carlos. Ogier on õnnesärgis sündinud? «Ma polnud kindel, kas jõuan finišisse!»

Merili Luuk, Monte Carlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monte Carlo ralli lõpetamine.
Monte Carlo ralli lõpetamine. Foto: Sander Ilvest

Kuuendat aastat järjest Monte Carlo rallil võidutsenud Sebastien Ogier möönis, et Citroen on andnud talle uue hingamise.

«Polnud just palju inimesi, kes minu rallivõidu peale panustasid, kuigi olen seda mitu korda võitnud. Kunagi pole lihtne uue autoga alustada. Olen väga õnnelik,» rääkis ta ralli pressikonverentsil. 

Ogier oli punktikatse lõpus väga emotsionaalne, valades ka pisaraid. «On olnud palju rallisid, kus ma pole seda hetke nautinud. Seda rallit ja seda lõppu nautisin ikka tohutult ja seda ilmselt tänu mu kõrvalistujale,» osutas Ogier enda paremal käel istunud Thierry Neuville’ile, kes jäi talle alla 2,2 sekundiga.

«Sellise võitluse järel võitmine tekitab suurema emotsiooni. Kui on liiga suur edu, siis ikka tõmbad jala sirgu,» lisas prantslane.

Siiski polnud Ogier’ võit niivõrd kindel. Prantslane avastas juba eile õhtul teel Gapist Monte Carlosse, et tema gaasipedaal käitub imelikult. Abi polnud aga kusagilt loota – Monte Carlos enam hooldusala polnud.

«Oli üsna keeruline seis, aga üritasime sellele lahendust leida. Tundus, et sensor läks veidi hulluks. Lõpuks suutsime midagi ikkagi parandada, õnneks see töötas, kuigi auto ei olnud sajaprotsendiliselt korras. Võib-olla see hoidis meid natuke tagasi, aga suutsime siiski kuidagi ka punktikatsel vajutada ning endast kõik anda.

Kindlasti polnud see mu südamele lihtne päev – okei, üks asi on võit, aga ma polnud ka ühel hetkel enam kindel, kas ma jõuan finišissegi! Kõik võinuks lõppeda suurema draamaga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles