Kehra liigub võitude toel põhiturniiri esikoha poole

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi HC - HC Kehra.
Viljandi HC - HC Kehra. Foto: Marko Saarm / Sakala

Käsipalli Eesti meistriliiga 11. vooru lõpetanud kohtumises alistas HC Kehra kodusaalis Viljandi HC 30:24 (15:11) ning astus sammu lähemale põhiturniiri võitmisele. Kehralaste edu lähima jälitaja Põlva Serviti ees on neli punkti, põhiturniiri lõpuni jääb kolm vooru.

Mullu lõpetas Viljandi meistriliiga põhiturniiri Kehrast kahe punkti võrra eespool, kuid kaotas poolfinaalseeria mängudega 0:3. Tänavuses avamängus oli Kehra parem 34:30. Pühapäeva õhtul sai kodumeeskond 2:0 ja 3:1 algedu, kuid siis viisid Andrei Hapali, Sergei Rodjukovi ja Simon Drõgini väravad mulgid 4:3 ette.

Kui Mikk Variku tabamusest tuli 6:4, võttis Kehra peatreener Kaupo Liiva mõtlemisaja ning meeskond vastas omapoolse 3:0 vahespurdiga. Drõgin ja Rodjukov viisid 19. minutil külalised uuesti 8:7 juhtima, ent nüüd tõusid esile kehralaste võõrleegionärid. Dmõtro Jankovski tabas minuti sees kaks korda ja Uvis Strazdinš viskas ühe värava seisuks 10:8.

Viljandi oli poolaja lõpul raskustes väravavaht Mikk Aasmaa ülemängimisega ning vaheajale mindi Kehra 15:11 eduseisul. Teine pooltund algas võrdses heitluses, aga kättevõideldud vahet kehralased vähendada ei lubanud. Vastupidi – 35. minutil tegi Kaspar Lees seisuks 19:13 ja neli minutit hiljem tuli Andrei Vahnovitši tabamusest 21:14.

Veel oli mulkidel väike võimalus, kui 43. minutil vähendas sünnipäevalaps, 32-aastaseks saanud Madis Parik vahe neljale väravale, ent Kehra spurtis uuesti ja juhtis viimase kümneminutilise alates 27:20. Vahnovitš ja David Mamporia kasvatasid edu veelgi, enne kui Viljandi numbreid veidi ilusamaks muutis.

Kehra sai tänavuse rekordpubliku, 400 pealtvaataja silme all hooaja kümnenda võidu tulemusega 30:24. Vahnovitš ja Jankovski viskasid võitjate kasuks seitse, Janar Mägi viis ning Lees ja Strazdinš neli väravat. Viljandi poolel jäi Rodjukovi arvele kaheksa tabamust, Parik ja Hapal lisasid neli ning Drõgin kolm väravat.

Liigatabel.
Liigatabel. Foto: Käsipall

Parimad väravakütid: Vahur Oolup (Tapa) – 79, Sergei Rodjukov (Viljandi) – 61, Tõnis Kase (Coop), Andrei Hapal (Viljandi) ja Alfred Timmo (Coop/Serviti) – 58, Mathias Rebane (Coop) – 57, Uvis Strazdinš (Kehra) – 56 ja Markus Viitkar (Tallinn) – 55 väravat.

Meistriliiga 12. voor:

  • 29.01.  19.00  HC Tallinn – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper
  • 31.01.  19.00  Põlva Coop – Viljandi HC
  • 31.01.  19.00  SK Tapa – Põlva Serviti
  • 31.01.  19.00  HC Viimsi/Tööriistamarket – Aruküla/Audentes
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles