Suure südamega Sildaru muretseb konkurentide pärast (3)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: Gabriel Christus/Espn Images

Kelly Sildaru on viimase kolme aastaga ära teinud sedavõrd palju, et teda peetakse oma ala läbi aegade parimaks naissuusatajaks. Hoolimata sellest on 16-aastane tütarlaps endiselt tagasihoidlik ning tunneb endast kiidulaulu kuuldes isegi teatavat ebamugavust.

Ööl vastu laupäeva võitis Sildaru Aspeni X-mängudel Big Airi hüpetes pronksmedali ning täitis sellega hooaja ühe suurima eesmärgi. Temast sai esimene freestyle-suusataja, kes on ühtedel X-mängudel võitnud kolm medalit. Varem on sama suutnud vaid Rootsi lumelaudur Jennie Waara 1997. aastal.

Kõige raskem oli Sildarul võita medalit Big Airis. Pronksmedal tuli eriti tasavägises heitluses ning vaid punktilise eduga neljandaks jäänud prantslanna Tess Ledeux’ ees. «Minu kõige suurem eesmärk oli poodiumile saada. Teadsin, et teised tüdrukud teevad kahekordset, aga mina ei tee. Tahtsin väga siit kolme medalit. Ja ma sain sellega hakkama!» ütles Sildaru vahetult pärast võistlust.

Päev hiljem, kui esimene suur emotsioon oli jahtunud, nautis Sildaru juba kõike seda, mida X-mängud pealtvaatajatele pakuvad. Ta külastas Lil Wayne’i ja Chainsmokersi kontserte ning käis koos vend Henryga teisi võistlusi vaatamas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles