Kahekordsest olümpiavõitjast mäesuusaäss riputab kiivri varna

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanameister Aksel Lund Svindali karjääri lõpuni on jäänud kolm nädalat.
Vanameister Aksel Lund Svindali karjääri lõpuni on jäänud kolm nädalat. Foto: Erich Spiess/ASP/Red Bull Content Pool

Kaks olümpiakulda, viis MM-tiitlit ja kaks MK-sarja üldvõitu. Kui Norra mäesuusalegend Aksel Lund Svindal soovib oma auhinnakappi veel rohkem täis toppida, on tal selleks viimane võimalus järgmisel nädalal Rootsis algaval MMil, kus mees teeb oma uhke karjääri viimased stardid.

Svnindali karjääri kõige võimsamad hetked jäid eelmisesse kümnendisse – tänavu möödubki täpselt 10 aastat tema viimasest MK-sarja üldvõidust. Kuigi nüüdseks 36-aastaseks saanud Svnindali on viimastel aastatel vaevanud põlvehädad, pole ta siiski käinud võistlustel üksnes turistina, vaid sai Pyeongchangi olümpiamängudel oma Vancouveri ülisuurslaalomi võidu kõrvale OM-kulla ka kiirlaskumises.

Tänavugi on Svindal juba MK-sarjas võidurõõmu maitsnud, kui võitis Val Gardenas ülisuurslaalomi. Laupäeval teatas norrakas, et tema karjäär lõppeb enne kui hooaeg.

«Terve tänavuse talve olen enam-vähem teadnud, et see võib jääda minu viimaseks. Üha rohkem on mind hakanud vaevama vanad vigastused, mis ei kannata enam neid ekstreemseid olusid välja ja ma arvan, et see tõi mu otsust veidi ettepoole. Ma ei kahetse midagi, tean, et see on õige samm, ja ma olen valmis MMil tegema paar head sõitu. Pärast seda on kõik,» vahendab Ski Racing norraka sõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles