Millega tegi Doncic möödunud ööl NBA ajalugu?

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Luka Doncic püstitas möödunud ööl Toronto Raptorsi vastu visatud 35 punktiga oma uue isikliku tippmargi. Et Dallas Mavericksi noor täht lisas sinna aga 12 lauapalli ja 10 korvisöötu, sai ta enda nimele ka NBA absoluutse rekordi: mitte kunagi varem pole keegi unelmate korvpalliliigas teismelisena mitut kolmikduublit teinud.

Tõttöelda polnud 10 kuud tagasi veel ükski teismeline korvpallur NBAs ühtegi kolmikduublit kirja saanud. Siis aga tuli Philadelphia 76ersi mängumees Markelle Fultz ja sopsas möödunud hooajal Milwaukee Bucksi vastu 13 punkti, andis 10 resultatiivset söötu ja noppis 10 lauapalli – seda kõike 19 aasta ja 317 päeva vanusena.

Doncic jäi oma esimese kolmikduubliga täpselt kümme elupäeva hiljemaks ehk rekordita: nädal tagasi sai ta samuti Bucksi vastu kirja 18 punkti, 11 lauda ja 10 söötu. Nüüd siis tuli teine sarnane. Doncici 20. sünnipäev on 28. veebruaril.

20 aastat ja natukene päevi peale on oma esimese kolmikduubli saavutamise ajal olnud mitmed tipud: näiteks Lonzo Ballil oli sünnipäevast möödas 15, LeBron Jamesil 20 ja Magic Johnsonil 75 päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles