22 aastat tule ja vee sõprust viis MM-tiitliteni

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Elena, ikka lõbus pilk vastu vaatamas, piilub Sebastien Loebi varjust välja.
Daniel Elena, ikka lõbus pilk vastu vaatamas, piilub Sebastien Loebi varjust välja. Foto: Helena El Mokni/Hyundai

Laupäeva pärastlõuna Gapi rallipargis. Nelja katsega tööpäev on lõppenud ning rallimeestel on aega veidi enne Monte Carlo ralli viimast päeva hinge tõmmata ja Monacosse siirduda. Ent sajad poolehoidjad on ummistanud Hyundai hooldusalas oma kangelaste Sébastien Loebi ja Daniel Elena boksi viiva tee ning sõitjad ei suuda kuidagi sellest läbi pugeda. «Mis seal ikka, lähme räägime nendega!» ütleb Elena ning sukeldub fännide sekka.

Vahetu suhtlejana tuntud 46-aastane Elena on maailma edukaim kaardilugeja. Koos Sébastien Loebiga on ta tulnud üheksakordseks maailmameistriks, ta on esimene, kes teenis parimale kaardilugejale antava Michael Parki trofee. Ent ta teab, mida tähendab nullist alustada. Ta teab, mida tähendab Monte Carlo ralli ühele väikesele poisiklutile, kes kogu hingest autogrammi ja pilti soovib. Ta on ise selle läbi teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles