Kolmekordne Guinnessi rekordiomanik võistles ratastoolis Radissoni hotellis trepijooksul

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haki Doku Radissoni hotelli trepil.
Haki Doku Radissoni hotelli trepil. Foto: Erkki Viljarand / jooksja.ee

Itaalias elav albaanlane Haki Doku osales eile õhtul Tallinnas Radissoni hotellis trepijooksul, kui läbis 26 korrust ratastoolis mitte alt üles, vaid mööda treppe ülevalt alla 9 minutiga. Paraolümpialasele Haki Dokule kuulub Guinnessi rekord tunni ajaga ratastooliga läbimisel 2176 astet, seejärel aga 2404 astet. Kolmas rekord kuulub talle mööda teed ratastooliga sõidus, 12-tunniga sõitis ta 121 kilomeetrit.

Individuaalarvestuses jooksis trepijooksude karikasarja kolmandal etapil 26. korrusele kõige kiiremini Rauno Tiits ajaga 2.05,3. «Tulemus oli võrreldes eelmise aastaga kehvem. Mullu jooksin 2.58-ga. Raskeks läks enda häälestamisega, sest tugevad trepijooksjad nagu Lauri Ulm ja teised puudusid. Ei hakanud end päris pildituks ka jooksma,» ütles Tiits ajakirja Jooksja Jooksuportaalile. Teise koha sai Marek Karm ajaga 2.18,4 ja kolmanda koha Henri Kaarma ajaga 2.20,7, vahendab Jooksja.ee.

Naistest võitis individuaalarvestuses Piret Põldsaar ajaga 2.43,8. Järgnesid Merlyn Valma 2.45,8ga ja Maria Veskla 2.46,8ga. Paarisjooksu arvestuses võitis meestest trepijooksu Rauno Tiits–Marko Viru ajaga 4.30,02. «Marko on kõvasti arenenud. Ta parandas oma eelmise aasta aega 20 sekundiga,» kiitis Tiits. Naistest võttis paaride arvestuses võidu Merlyn Valma-Sigrid Turja koguajaga 5.47,0.

Radissoni paarisjooksu tulemused on nähtavad SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles