HC Tallinn alistas meistriliigas seni võitmatuna püsinud Kehra

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HC Kehra mängumehed (valges) pidid vastu võtma hooaja esimese kaotuse.
HC Kehra mängumehed (valges) pidid vastu võtma hooaja esimese kaotuse. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Meeste käsipalli meistriliiga põhiturniiri 12. voor algas põnevuslahinguga Kalevi spordihallis, kus Eesti karikavõitja HC Tallinn võõrustas liigaliider HC Kehra/Horizon Pulp&Paperit. Tänu võimsale teise poolaja algusele põhjustas Tallinn seni võitmatuna püsinud Kehrale hooaja esimese kaotuse tulemusega 29:25 (14:13).

Teisipäevane kohtumine algas 500 pealtvaataja silme all vägagi väravatevaeselt, seitsmeminutilise mängu järel juhtis Tallinn 2:1. Viigiseisult 3:3 spurtisid võõrustajad Markus Viitkari, Robin Obergi ja Enrico Antoni väravate toel 6:3 ette. Läks seitse minutit aega, enne kui Kehra vastased kinni püüdis ja juhtimagi läks.

Janar Mägi tabamusele järgnes kaks väravat Kaspar Leesilt ning 19. minutiks oli 9:8 ees Kehra. Peaaegu poolaja lõpuni kulges mäng nüüd sarnases rütmis – Tallinn viigistas, aga Kehra läks uuesti juhtima. Viimasel minutil tabas kaks korda järjest Viitkar ning vaheajale mindi pealinlaste 14:13 eduseisul.

Tallinnal püsis skooritegemine pea täielikult kahe Eesti koondislase õlgadel, sest Oberg ja Viitkar olid kahe peale visanud 11 väravat. Teine poolaeg algas nagu esimenegi – ukrainlase Dmõtro Jankovski väravaga Kehra kasuks. Mägi 15:15 viigivärav 33. minutil jäi aga pikaks ajaks kehralaste viimaseks täpseks viskeks.

Kuidagi ei saanud külalised palli suurepärase partii teinud väravavaht Armis Priskuse selja taha. Mullugi koduses Kalevi spordihallis Kehra alistanud Tallinn võitis järgmised kümme minutit skooriga 6:0 ja juhtis 42. minutil 21:15. Kolm minutit hiljem oldi Viitkari tabava karistusviske järel ees juba 23:16, kuid Kehra nii kergelt ei alistunud.

Indrek Normaku värav algatas 3:0 vahespurdi, mis seisul 24:20 sundis Tallinna peatreener Jüri Leppa minutilist mõttepausi võtma. Sergei Glinka tabamusele vastasid Mägi ja Uvis Strazdinš ning viis minutit enne lõpuvilet oli vahe kahanenud kolmele. 16-aastane kehralane Sergio-Silver Kreegimaa tegi seisuks veel 25:23, kuid lähemale tabelijuht ei saanud.

Tallinn võttis 29:25 võidu ning tõusis esimese kaotuse saanud Kehrast kolme punkti kaugusele – meeskondadel on vastavalt 18 ja 21 silma. Mängu vähem pidanud Põlva Servitil on 17 punkti. Võitjate kasuks viskas Viitkar täna kaheksa, Oberg kuus ja Glinka neli väravat. Kehra poolel tabas Mägi kuus ning Lees ja Jankovski neli korda.

Järgmised meistriliiga 12. vooru mängud:

  • 31.01. kell 19  Põlva Coop – Viljandi HC
  • 31.01. kell 19  SK Tapa – Põlva Serviti
  • 31.01. kell 19  HC Viimsi/Tööriistamarket – Aruküla/Audentes
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles