Galerii: Kalev/Cramo viskas Tartule üle 100 punkti, Tartu uusim täiendus kogus kaksikduubli

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Olybet Eesti-Läti korvpalliliigas võitis Eesti esiklubi BC Kalev/Cramo Kalevi spordihallis peetud kohtumises kindlalt tulemusega 104:71 (26:15, 19:17, 32:14, 27:25) Tartu Ülikooli meeskonna.

11:0 spurdiga kohtumist alustanud Cramo dikteeris legendaarset vastasseisu kogu kohtumise jooksul ning ehkki avapoolaja võitis kodumeeskond 13 punktiga 45:32, siis Tartu oli veel mängus sees. Paraku lagunes lõunaeestlaste mängumootor peagi üsna käest ning Cramo säilitas enam kui 30-punktilise eduseisu matši lõpuni.

Võitjate parimana kogus üheksast kaugviskest kuus tabanud 36-aastane mängujuht Branko Mirković 23 punkti, ameeriklasest keskmängija Arnett Moultrie toetas teda 20 punktiga ja kuue lauapalliga. Cramo värskeim täiendus Tony Wroten viskas kaheksa punkti, kuid jagas kaaslastele koguni 14 resultatiivset söötu.

Tartu kõige tulemuslikumaks kerkis hiljuti vigastuspausilt naasnud Märt Rosenthal, kes tabas üheksast teele saadetud kolmepunktiviskest neli ning sai lõpuks kirja 16 punkti. Tartu meeskonna uusim lisajõud, leedulasest korvialune jõud Tautvydas Šležas kogus enda arvele 34 minutiga kaksikduubli, visates 14 punkti ja saades kätte koguni 18 lauapalli.

Tartu Ülikooli peatreeneri Priit Vene sõnul ei õnnestunud meeskonnal oma mängu mängida. «Olime avaminutitel pehmed ja lasime neil spurtida. Sealt edasi oli neid peatada juba väga raske. Tahtsime küll Kalev/Cramole nende kodus korralikku vastupanu pakkuda, aga täna käis nende jõud meist üle ja päris oma mängu meil mängida ei lastud,» võttis Vene kaotusmängu kokku.

Liigatabelis paikneb Cramo 19. vooru järel 17 võidu ja kahe kaotusega 36 punktiga teisel kohal, juhib ühe kaotuse vähem saanud Läti meeskond Ventspils. Seni 17 kohtumist pidanud Tartu paikneb 15 meeskonna konkurentsis kaheksa võidu ja üheksa kaotusega 25 punktiga viimasena play-off'i viival kaheksandal real.

Võidurõõmu sai tunda ka BC Valga-Valka/Maks&Mooritsa korvpallimeeskond, kes alistas koduväljakul skooriga 74:69 lähirivaali Valmiera meeskonna. Võitjate parimana viskas Stephen Brown 26 punkti, kaksikduubli kogus 10 punkti ja 11 lauapalliga Guntis Sipolins. Valga/Valka säilitas üldarvestuses 12. koha, olles kogunud viis võitu ja 13 kaotust. Valmiera asub vahetult nende ees kuue võidu ja 14 kaotusega.

Enne mängu:

Eesti klubikorvpalli kauaste lipulaevade duellides on vaekauss viimastel aastatel küll kindlalt pealinlaste poole kaldunud, kuid eriline aur saadab neid kohtumisi sellegipoolest.

Täna kell 19 võõrustab Kalev/Cramo tartlasi Kalevi spordihallis. Tänavuse esimese omavahelises duelli võitis tiitlikaitsja võõrsil 77:58, kuid viimasel ajal on Priit Vene hoolealuste mäng paranenud - hambaid on näidatud ka Läti hiidudele Riia VEFile ja Ventspilsile. Kalev/Cramol on tabelis 16 võitu ja 2 kaotust, Tartul võrdselt 8 võitu ja kaotust.

Kalev on võitnud kõik kolm viimast mängu, Tartu kaks. Hästi on meeskonda sulandunud uus leedulasest korvialune jõud Tautvydas Šlezas.

Eesti klubidest on täna võistlustules ka BC Valga-Valka/Maks&Moorits, kes võõrustab samuti kell 19 Valmiera meeskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles