Avo Keel: tahtsime Ennemuisti juba kevadel, kuid hammas ei hakanud Saaremaa vastu

Indrek Raudkivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadel 2012 ründas Siim Ennemuist Pärnu blokki Tallinna Selveri rüüs, nüüd kolib ise suvepealinna meeskonda.
Kevadel 2012 ründas Siim Ennemuist Pärnu blokki Tallinna Selveri rüüs, nüüd kolib ise suvepealinna meeskonda. Foto: Erik Prozes / Postimees

Täna tuli avalikuks Saaremaa ja Pärnu võrkpalliklubide üllatav tehing, mis tõi saarele Hollandi koondise tempomehe Fabian Kenneth Plaki ja viis omakorda sealt suvepealinna Siim Ennemuisti.

Pärnu VK peatreener Avo Keel selgitas kokkuleppe tagamaid: «Asjad arenesid väga kiiresti. Eelmise nädala reede õhtul saime info, et Saaremaa on jõudmas lepinguni uue temporündajaga. Eeldasime, et tõenäoliselt on Siim Ennemuist see mees, kes niieöelda üle jääb. Võtsime Siimuga kohe ühendust ja küsisime, kas ta oleks huvitatud Pärnusse tulema. Uurisime ka Siimult tema haige põlve kohta. Tuginesime kokkuleppe sõlmisel prognoosil, mille andsid meile doktor Madis Rahu ja ka Siim ise. See annab lootust, et veebruari lõpus peaks Siim mängukorras olema.»

Siim Ennemuist palus Pärnult nädalavahetuseks mõtlemiseaega. Esmaspäeval andis ta nõusoleku Saaremaalt Pärnusse kolida. «Võtsime küll väikese riski, kuid tegelikult soovisime Siimu juba mullu kevadel, kuid Saaremaa vastu hammas ei hakanud,» tunnistas Keel.

Kahe klubi rivaliteedist rääkides ütles Keel, et Saaremaa mehed on mõistlikud. «Pärnus saab Ennemuist mängida, Saaremaal olnuks neljas tempomees ja oma aega ootama jäänud,» oli Keel tehinguga rahul.

Saaremaa uus täiendus põrkab ülikõrgele

«Kuna Ennemuisti tervislik seisund ei ole võimaldanud tal juba sisuliselt oktoobrist korralikult mängida, olime sunnitud otsima täiendust välismaalt,» ütles Saaremaa klubi mänedžer Hannes Sepp. «Leidsime sellise mehe nagu Fabian Kenneth Plak. Tegemist on ülivõimsa hüppega mängijaga – ta löögikõrgus on 360 cm. Kui korvpallirõngas asub kõrgusel 305 cm, siis võite ise ette kujutada, kui kõrgele vend põrkab! »

Hooaja lõpuni Saaremaa klubiga lepingu sõlminud Plak tegi Saaremaaaga teisipäeval kaasa juba esimese treeningu. «Nähtu põhjal võib loota väga tõhusat täiendust,» uskus Sepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles