Porzingis tahtis Knicksist ära, Mavericks pidi loobuma draftivalikutest

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Dallas Mavericksi korvpalliklubi tähtsad ninad võivad täna ringi käia ninad taevasse suunatud ja rinnad kummis. Supermeeskonnast unistav Mavericks värbas selle hooaja eel endale Luka Doncici ja eile toodi talle semuks aasta aega põlvevigastust ravinud Kristaps Porzingis.

ESPN kirjutab, et Porzingis kohtus neljapäeval Knicksi juhtidega ning andis neile mõista, et ta ei usu enam klubi helgesse tulevikku ja palus ta end mõnda teise tiimi vahetada. Esmalt helistasid Knicksi mehed New Orleans Pelicansile, et lätlasele vastu saada Anthony Davis, kuid nood polnud pikalt vigastuspausi pidanud Porzingisest huvitatud. Mavericks oli.

NBA üleminekud on keerulised, sest meeskonnad peavad superstaare palgates arvestama kõikvõimalike palgalimiitidega. Nõnda saatis Knicks koos Porzingisega Dallasesse veel Trey Burke’i, Courtney Lee ja Tim Hardaway Jr. Teistpidise tee võttis ette Dennis Smith Jr., Wesley Matthews ja DeAndre Jordan. Lisaks andis Mavericks Knicksile kaks tulevast valikut noormängijate drafti esimeses ringis (tõenäoliselt 2021 ja 2023, sõltub Dallase hooajast). Kollanok Ray Spalding sai uutele mängijatele ruumi tegemiseks hundipassi.

Suurepalgaliste Porzingise, Hardaway ja Lee lahkumine tähendab, et Knicksil on tuleva hooaja eel ca 70 miljonit dollarit vaba palgaraha, mida kulutada uute tähtmängijate enda manu meelitamiseks

Porzingis, kes peaks loetud kuude pärast enam kui aasta kestnud vigastuspausilt väljakule naasma, on Donciciga hea sõber ja mehed veetsid tänavu suvel koos aega Madridis. Ülemineku-uudist kommenteerides postitaski lätlane sotsiaalmeediasse video kolmapäevaõhtuselt matšilt Knicks-Mavericks, kus ta valitseva Euroopa meistriga juttu puhub.

Hiljem jättis Porzingis ka kaunimalt Knicksiga hüvasti: «New Yorkil on igaveseks eriline koht minu südames. Olen tänulik kõigile, kes tegid selle teekonna mulle ja mu perekonnale nii eriliseks.»

NBAs 186 mängu pidanud Porzingis on matšis keskmiselt toonud 17,8 punkti, võtnud 7,1 lauapalli, andnud 1,3 resultatiivset söötu ja pannud kaks kulpi. Viimati käis ta väljakul mullu kuuendal veebruaril mängus Milwaukee Bucksiga, kus vigastas põlve ristatsidet.

Uudised mängijate liikumisest Mavericksile kasuks ei tulnud: möödunud ööl kaotati Detroit Pistonsile 89:93

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles