Hüvasti, Sauberi vormelitiim!

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen ei võistle enam mitte Sauberi vaid Alfa Romeo Racingu meeskonnas.
Kimi Räikkönen ei võistle enam mitte Sauberi vaid Alfa Romeo Racingu meeskonnas. Foto: Kamran Jebreili/AP/Scanpix

2019. vormelihooaja eel on palju räägitud sellest, et Kimi Räikkönen naaseb juurte juurde ning hakkab taas esindama Sauberi meeskonda. Seda jõudis ta formaalselt vaid testidel. Täna üllatas vormelimaailma uudis, et 1993. aastast F1-maailmas figureerinud Sauberi nimi kaob ajalukku.

Tiimile aluse pannud Peter Sauberi järgi nime saanud meeskond kandis mullu mootoripartner Ferrariga samsse kontserni kuuluva Alfa Romeo liignime ja meeskonna masinal ilutses suur Itaalia firma logo. Uuest hooajast minnakse partnerlusega veel kaugemale ja «Sauber» kustutatakse nimest sootuks. Uuel aastal võistleb F1-sarjas Alfa Romeo Racingu meeskond.

Otsus on märgilise tähendusega, sest kuigi Sauber oli 2006-2009 BMW esindusmeeskond, hoiti nimes meeskonnale alusepanija siiski alles. Nüüd on siis Fiati kontsern otsustanud teisiti.

Kuigi formaalselt ei ole Sauberi ja Ferrari vahel olnud sellist sugulussidet nagu Red Bulli ja sõsarmeeskonna Toro Rosso vahel, siis faktiliselt on Sauberit juba aastaid vaadatud kui Ferrari farmtiimi. Nõnda lasi legendaarne meeskond seal sõitjaks küpseda uueks hooajaks põhimeeskonda ülendatud Charles Leclercil ja uuest hooajast võistleb nüüd siis Alfa Romeos Ferrari sõitjateakadeemiasse kuuluv Antonio Giovinazzi.

Meeskonna omanikering nimevahetusest kuidagi ei muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles