Kabeliidu president: Eesti on jätkuvalt maailmas eestvedaja rollis

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvaheline kabe.
Rahvusvaheline kabe. Foto: Tiit Mõtus

1. veebruaril kogunenud Eesti Kabeliidu üldkoosolek valis presidendi ning uue juhatuse. Kolmandat korda valiti kaheks aastaks presidendiks Tarmo Tulva.

Eesti Kabeliidu juhatus koosneb üheksast liikmest, kelleks on presidendile lisaks Janek Mäggi, Arno Uutma, Viktoria Lehtmets, Argo Unnuk, Kerdi Pesur, Krista Pahapill, Krista Villemson  ja Ülar Poom. Eesti Kabeliidu asepresidentideks valiti uue juhatuse poolt Janek Mäggi ja Arno Uutma.

«2018. aasta oli Eesti Kabeliidule erakordselt edukas just noorte tulemuste osas,» sõnas Tarmo Tulva. «Meie noormängijad võitsid mitmeid medaleid nii Euroopa kui maailmameistrivõistlustelt. Ühtlasi olid meie mängijad 2018. aastal esindatud kõikidel suurematel tiitlivõistlustel.»

«Järgneval kahel aastal on juhatusel plaanis jätkata suurvõistluste korraldamist Eestis,» lisas Tulva. «Me oleme varasematel aastatel tõestanud ennast suurepäraste organisaatoritena ning plaanime saavutatud taset ka edaspidi hoida. Maailma kabeföderatsiooni peakontori omamine Eestis ning Janek Mäggi valimine 2017. aastal selle organisatsiooni presidendiks, on märk sellest, et Eesti on jätkuvalt kabemaailmas eestvedaja rollis.»

Eesti Kabeliit on viimasel kümnel aastal korraldanud Eestis mitmeid maailma ja euroopa meistrivõistlusi nii noortele kui täiskasvanutele. 2017. aastal korraldati Eestis läbiaegade suurima osavõtjate arvuga maailmameistrivõistluste turniir, kus osales üle 100 mängija.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles