Tartu Ülikool teenis Võrus Läti meeskonna vastu valusa kaotuse

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli keskmängija Tautvydas Šležas (palliga) võitlemas nädala keskel toimunud matšis BC Kalev/Cramo mängumehe Janari Jõesaare vastu.
Tartu Ülikooli keskmängija Tautvydas Šležas (palliga) võitlemas nädala keskel toimunud matšis BC Kalev/Cramo mängumehe Janari Jõesaare vastu. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Korvpalli Eesti-Läti ühisliigas teenis Tartu Ülikooli meeskond tulemusega 70:76 valusa kaotuse Valmiera vastu.

Tartu meeskonna jaoks kodumänguna kirja läinud kohtumine peeti Võru spordikeskuses, kuna Tartu Ülikooli spordihoones toimub täna õhtul Eesti Laulu teine poolfinaal.

Tartu võitis esimese veerandaja kuue punktiga tulemusega 21:15, kuid kaotas teise veerandaja 16:25 ning läks seega poolajapausile kolmepunktilises kaotusseisus. Teisel poolajal oli domineerivamaks võistkonnaks Valmiera ning ehkki Tartu jõudis viimasel neljandikul viie punkti kaugusele, teeniti siiski lõpuks liigatabelisse teine järjestikune kaotus.

Tartu meeskonna parimana tõi Kaunase Žalgirise meeskonnast laenulepingu alusel Tartus palliv 19-aastane leedulane Arnas Velicka 16 punkti, kaksikduubli kogus samuti leedulasest värskeim täiendus Tautvydas Šležas, kes viskas 15 punkti ja võttis maha 11 lauapalli. Samuti sai kaksikduubli kirja kolmaski leedulane, meeskonna kapten Julius Kazakauskas 10 punkti ja 10 lauapalliga. Parima eestlasena tõi Kregor Hermet 14 punkti ja kuus lauapalli. Võitjate resultatiivseimaks kerkis 24 silmaga Edmunds Elksins.

Tartu Ülikooli peatreeneri Priit Vene sõnul sai määravaks kehv visketabavus. «Tulime küll juba eile siia, aga peab tunnistama, et selle saaliga sõbraks veel ei saanud. Kui korvpallimängus sisse ei viska, siis on raske võita. Ja kui visked ei lähe, hakatakse kiirustama ja tulevad rumalad vead. Kaitses tulevad augud ja nii see võit täna käest läks. Lõpus saime küll korra natuke mängu sisse, aga võiduks sellest ei piisanud,» sõnas Vene.

Liigatabelis paikneb Tartu meeskond 15 meeskonna konkurentsis kaheksa võidu ja kümne kaotusega 18 punktiga 10. positsioonil. Kolm mängu enam pidanud Valmiera asub seitsme võidu ja 14 kaotusega 11. kohal.

Täna on Eesti-Läti ühisliigas võistlustules veel üks Eesti klubi, kui Tallinna Kalev/TLÜ võõrustab algusega kell 17 Sõle spordikeskuses Jurmala meeskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles