Park noppis mootorrataste jäärajasõidus kaks esikohta

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MX Open jääpiik start, Andre Park (241).
MX Open jääpiik start, Andre Park (241). Foto: Rauno Kais

Laupäeval sõideti Pärnus VIA Baltica silla juures mootorrataste jäärajasõidu Eesti meistri- ja karikavõistluste teine etapp, kus mõnusates talvetingimustes käis rajal pea 190 meest ja naist. Päeva kangelaseks kerkis lõpuks Andre Park, kes saavutas etapivõidud mõlemas põhiklassis.

Eesti meistrivõistluste MX Open jääpiigi klassis heitlesid avasõidus esikohale, nagu ka avaetapil Harkus, Andre Park (Beta, RedMoto Racing) ja Taavi Laur (KTM, KTL Racing Team). Noored mehed sõitsid enamus distantsist ratas rattas ja vahetasid ka omavahel liidrikohta ning lõpus jäi peale taas Park, kes võttis napi võidu. Kolmandana ületas lõpujoone Timmo Mõts (Husqvarna, Sõmerpalu MK).

Teises sõidus pääses Park kohe liidriks ja hakkas kohe järgnevate vahet sisse sõitma. Laur heitles samal ajal teisele kohale Mõtsi ja avasõidu neljanda Aleksei Vinogradoviga (Kawasaki, Narva SK Energia) ning suutis konkurendid alistada. Vinogradov möödus sõidu keskel Mõtsist ja oli lõpus ise kindlalt kolmas.

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis seega Park (50 punkti), teine oli Laur (44 p) ja kolmas tänu viimasele sõidule Vinogradov (38 p).

Jääpiigiga koos olnud MX Vabaklassis, kus võisteldakse kohalikele karikatele, moodustasid esikolmiku Karl-August Lehis (Husaberg), Sven Vetkin (Husqvarna, Vihur Motosport) ja Mait Vestel (Honda, MK Sinilind).

MX A krossinaela EMV arvestuse esimese sõidu võitis kindlalt Marko Heinmäe (Honda, Viljandi VMK) Andre Parki (Husqvarna) ja Tamur Talviku (KTM, Paikuse MK) ees. Teises sõidus pääses Park kohe esimeseks ja sõitis vaikselt konkurentidelt eest. Heinmäe aidati samal ajal konkurendi poolt rajalt välja ja sealt tagasipääsemiseks läks kaua aega ning ta pidi lõpuks 12. kohaga leppima. Sellest sõidust võttis kindla teise koha avasõidu neljas Tiit Tomp (KTM, Viljandi VMK) ja kolmas oli esimese sõidu kuues Aleksei Vinogradov (Kawasaki, Narva SK Energia).

Park (47 p) võttis ka sellest klassist seega esikoha, kus talle järgnesid Tomp (40 p) ja Talviku (38 p), kes oli teises sõidus 4.

Külgvankritel võitsid esimese sõidu kindlalt Renee Reinu/ Maurice Lina (WSP-KTM, Kohila Motospordi Klubi), kellele järgnesid sõidu keskel teiseks tõusnud Ülar Karing/ Tõnis Tuul (AYR-KTM, Sõmerpalu MK) ja Tanel Reesna/ Teet Eier (Zabel).

Teises sõidus heitlesid esikohale lisaks Reinu/Lina ja Karing/Tuul meeskondadele ka avasõidus teiselt kohalt tehniliste probleemide tõttu lõpuks viiendaks langenud Markus Normak/ Karl-Albert Kasesalu (AYR-KTM) ja esimeses sõidus 11. koha saanud Hannes Veski/Madis Mälberg (AYR-KTM, Aave SK).

Normak/Kasesalu haarasid kohe liidrikoha ning pidid terve sõidu vältel konkurentide rünnakuid tõrjuma. Alguses teisel kohal sõitnud Reinu/Lina sõitisid korraks hange, mille tulemusena sooritas Lina efektse õhulennu, kuid mehed olid peagi taas rajal ning püüdsid ka lõpuks esikolmiku kinni. Veski/Mälberg said Karing/Tuulest mööda ning lõpetasid kohe Normak/Kasesalu järel teisena, Karing/Tuul ja Reinu/Lina tulid üle lõpujoone pea kõrvuti, kuid seekord jäid peale esimesena mainitud.

Kahe sõidu tulemusena said esikoha Reinu/ Lina (43 p), teised olid Karing/Tuul (42 p) ja kolmandad Normak/Kasesalu (41 p).

Quadidel ei leidunud seekord vastast Martin Adamsonile (Husqvarna, RedMoto Racing), kes võttis kummastki sõidust kindlad esikohad. Avasõidus järgnesid talle Kalev Must (Yamaha, MK K&K) ja Martin Filatov (Honda, Kagu MK), kuid viimases oli parem Filatov ja Must pidi kolmanda kohaga leppima. Etapi esikoha võttis seega Adamson (50 p) Adamsoni ja Musta (mõlemad 42 p) ees.

Quadidega koos rajal olnud ATV-d võistlesid Eesti karikaarvestuses ning seal oli mõlemas sõidus kiireim Tamur Vanker (Can-Am, Märjamaa SK). Teiseks tuli Lennart Kiivit ja kolmandaks Keijo Kraav (mõlemad Can-Am, Motodepoo Team Green), mehed kogusid võrdselt 42 punkti, kui mõlemad said sõitudes vastavalt 2. ja 3. kohad, kuid kuna viimases oli parem Kiivit, kuulus ka teine koht talle.

85cc klassi põneva avasõidu võitis sarnaselt Harku sõidule ülinapilt Karl Takk (Husqvarna, Vihur Motosport), kes möödus Joosep Pärnast (KTM, Pärnu MC) alles sõidu lõpus. Kolmandana ületas lõpujoone Aksel Pärtelpoeg (Husqvarna, Äksi MK). 

Teises sõidus jätkus Takki ja Pärna duell, mis päädis seekord Pärna võiduna, sest siis kasutas Pärn ringigamahajääjaid ning surus end Takkist viimasel ringil mööda ja võttis võidu. Avasõidus teiselt kohalt kukkumise tõttu kohti kaotanud ja lõpuks 8ndaks tulnud Kennert Nurja (Husqvarna, AYR Racing Team) seekord ei vääratanud ja oli kolmas.

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis tänu teisele sõidule Pärn, kes kogus Takkiga võrdselt 47 punkti, kolmas oli mõlemad sõidud neljandana lõpetanud Tristan Loob (Husqvarna, Pärnu MC, 36 p).

Noortega koos võistelnud naiste kohaliku karika arvestuses võitis kahe sõidu kokkuvõttes Teele Raja Kristin Karro (Honda, HRC Eesti Racing Team) ja Kristel Raba (BucciMoto, Viljandi VMK) ees.

Väiksematel 65cc tsiklitel ei leidunud vastast Gregor Kuusele (RedMoto Racing), kes võitis mõlemad sõidud pooleminutilise eduga konkurentide ees. Kahe sõidu kokkuvõttes sai teise koha võidukihutamised kolmandal kohal lõpetanud Karl Teesalu (KTM, RedMoto Racing) ning kolmas oli Sten-Kevin Toomela (Husqvarna, Jõelähtme Tehnikaspordiklubi), tema lõpetas sõidud vastavalt 2. ja 4. kohal.

Samuti EKV arvestusse kuulund MX Hobi klassis võitis Hannes Hansman (KTM, MX Racing Team), kes jagas sõitude 1. ja 2. kohad Peeter Volokitiniga (Yamaha, Pärnu MC), kuna viimases sõidus oli pare Hansman, siis kuulus ka etapivõit just talle. Kahe sõidu kokkuvõttes oli kolmas mõlemad sõidud kolmandana lõpetanud Jürgen Jegorov (KTM, Road Devil).

Kohalikele karikatele võistelnud Veteranide klassis sai veidi lohutust Marko Heinmäe, kes võitis sõidud kindlalt Hannes Hansmanni ees, kahe sõidu tulemusena oli kolmas Priit Laur (Kawasaki, Linnamäe Krossiklubi).

Samades sõitudes osalenud Beginner klassi parim oli Rauno Muts Ardi Oja (KTM, Pärnu MC) ja Bruuno Soosalu (Husaberg, Paikuse MK) ees.

Kõige pisematel 50cc tsiklitel võidutses Pärnus Enri Lustus (Husqvarna, Sõmerpalu MK) Theo Koltsi (KTM) ja Tauri Tiisleri (KTM) ees.

Jääraja Eesti meistri- ja karivõistlused jätkuvad juba järgmisel pühapäeval Saadjärvel Äksis, aga Pärnus sõidetakse veel üks EMV/EKV etapp, kui 24. veebruaril kihutatakse juba Pärnu kesklinna silla juures ning seal toimub ka tänavuste tiitlivõistluste suur finaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles