EM-pileti teeninud Õiglane: see teivashüpe ajab mind marru!

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Tallinnas toimunud rahvusvahelise mitmevõistluse võitis Janek Õiglane, kes püstitas seitsmest alal viiel isikliku rekordi, kogus 6085 punkti ning tõusis Euroopa hooaja edetabelis teisele kohale. Õiglane teenis sellega ka pääsme märtsi alguses Glasgow's toimuvale EMile.

Teivashüpe kujunes tõeliseks närvidemänguks. Tema algkõrgus 4.79 alistus alles kolmanda katsega, kuid lõpuks sai Õiglane kirja 5.19, mis tähistab isiklikku rekordit. 

«Oi, teivashüpe... See ajab isegi natuke marru! Nii ei saa! Nõnda võib vabalt tulla ka null - pärast nutan patja ja ongi korras. Alguses ei leidnud ka 4.99 peal hüpet üles, seal oli ka omajagu õnne. 5.19 teisel katsel sain aru, mida tegema pean. Tulemus on ju super!» jätkas Õiglane. «Minu mentaliteet sellel viimasel katsel väga isegi ei muutunud, aga paar halli karvi oli noorel poisil küll juures,» naeris ta. «Nautisin kogu võistlust.»

Kokku püstitas Õiglane viis isiklikku rekordit - lisaks tõkkejooksule 60 meetri jooksus (7,07), kaugushüppes (7.34), kuulitõukes (15.16) ja tõkkejooksus (8,13). «Kõige rohkem olen rahul isegi sprindiga, just seetõttu, et ma polnud väga kindel, kas suudan täielikult joosta ja panna. Tegin üllatavalt hea jooksu,» iseloomustas mitmevõistleja.

Õiglane otsustas seejuures alles reedel oma lõpliku võistlemise, sest teda segas reie tagakülje vigastus. «Isegi reede hommikul mul olidki kõhklevad tunded. Muidugi oli kerge riski võtmine, aga olin mentaalselt endast üle. Olen selle üle väga uhke. 

Minu jaoks oli see situatsioon tõesti uudne, sest ma polnud esiteks lausterve ega ka enesekindel. Teadsin, et pean alati saama esimesel katsel tulemuse kirja. Mõnes mõttes oli see isegi hea, uutlaadi kogemus. Nüüd on tulevikuks põhi all ja tunne olemas, kuidas käituda.»

Enne viimast ala oli Õiglasel selge sõjaplaan: «Läksin lihtsalt panema, nii kuidas torust tuleb! Jooksuaeg läks natuke kehvaks, kuna teisel ja kolmandal ringil vajusin veidi ära. Lõpus on seda väga raske jälgida.»

Mis on Õiglase eesmärk aga Glasgow's? Rünnata treener Andrei Nazarovi Eesti läbi aegade viiendat tulemust ning 6100 punkti piiri. «Kus mujal, kui Glasgow's seda teha!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles