Erakordse saavutusega hakkama saanud Must tõusis Eesti läbi aegade parimaks sulgpalluriks

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Must sulgpalli Eesti meistrivõistlustel.
Raul Must sulgpalli Eesti meistrivõistlustel. Foto: Eesti sulgpalliliit

55. korda peetud Eesti sulgpalli meistrivõistlustel tegi Raul Must rekordi, võites 14. meistritiitli järjest. Ükski teine mängija pole varem ühes mänguliigis nii palju meistritiitleid võitnud. Mõistagi on ka 14 järjestikust meistritiitlit erakordne saavutus.

Must ei andnud noorematele konkurentidele armu ka seekord ja võitis kõik kohtumised kahes geimis. Finaal 18-aastase Karl Kerti vastu lõppes seisuga 21:6, 21:6. Must oli oma erakordse saavutuse üle õnnelik: «Võitsin täna küll kindlalt, aga Karl ei näidanud seekord oma kõige paremat mängu. Tean, et ta on palju enamaks võimeline, võib-olla lõi esimese finaali kramp sisse. Kõige raskemaks osutus poolfinaal Hans-Kristjan Pilvega. Ta mängis oma vanuse kohta väga hästi ja nii tugevat vastupanu kodusel turniiril ma ei mäletagi,»  tunnustas Must Eesti parimat juuniori.

14 järjestikust tiitlit näitab Musta arvates suurt pühendumist: «Loodan see näitab noortele mängijatele, et ainult töö ja pühendumisega on võimalik selliste saavutusteni jõuda. Tunnen rekordist rõõmu, kuid samas oleks ideaalne olukord, kus kodune konkurents oleks tihedam ja meil oleks kolm neli maailma tasemel mängijat korraga, kes võiksid meistrikulla võtta.»

Naiste üksikmängus sammus kindlalt võidule kolmandat aastat järjest Kristin Kuuba. Finaal Helina Rüüteli vastu lõppes vastase katkestamisega seisul 21:14, 8:5.

Teise meistritiitli võitis Kuuba paarismängus just koos Helina Rüüteliga. Kati-Kreet Marranit ja Liisa-Lotta Tannikut võideti seisuga 21:7, 21:15. Kahekordseks meistriks tuli ka Kristjan Kaljurand. Meeste paarismängus võitis ta mitmendat aastat järjest tiitli koos Raul Käsneriga. Võidunumbrid Mihkel Taltsi ja Mikk Õunmaa üle jäid 21:6, 21:17.

Päeva põnevaimaks mänguks kujunes segapaarismäng, kuhu jõudsid eelmise aasta meistrid Kristjan Kaljurand ja Hannaliina Piho ning Kristin Kuuba ja Mihkel Laanes. Kuuba ja Laanes võitsid esimese meistritiitli segapaaris kuus aastat tagasi alles 15-aastastena. Pingelisest mängust väljusid võitjatena Kaljurand ja Piho tulemusega 21:18, 19:21, 21:15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles