Riiber kindlustas rekordiga endale MK-sarja üldvõidu

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jarl Magnus Riiber.
Jarl Magnus Riiber. Foto: HENDRIK SCHMIDT / AFP

Norra kahevõistleja Jarl Magnus Riiber võitis täna Klingenthalis hooaja kümnenda MK-etapi ning kindlustas sellega ka MK-sarja üldvõidu.

Neljandana murdmaarajale pääsenud Riiber (murdmaa stardijärjekord pandi paika proovivooru põhjal – toim.) edestas 10 km suusadistantsil kõigest 0,5 sekundiga kümnendana rajale pääsenud soomlast Ilkka Herolat. Kolmandaks tuli sakslane Fabian Riessle, kes kaotas soomlasele omakorda kõigest 0,2 sekundiga.

Esimesena jäi poodiumilt välja sakslane Vinzenz Geiger (+3,7). Hüppevõistluse võitja Manuel Faisst lõpetas võistluse seitsmendal kohal (+25,4). Kristjan Ilves Klingenthalis ei startinud.

MK-sarjas jääb pidada veel neli osavõistlust – üks etapp Lahtis ja Oslos ning kaks etappi Schonachis. Tänasega on Riiber MK-sarjas kogunud 1258 punkti. Lähim jälitaja Johannes Rydzek jääb Riiberist MK-sarja üldarvestuses maha aga 497 punktiga, mistõttu on Riiberi MK-sarja üldvõit kindel.

Viimati võitis norralane kahevõistluse MK-sarja 20 aastat tagasi, kui vägiteoga sai hakkama kahekordne olümpiavõitja Bjarte Engen Vik. Kusjuures, Vik võitis hooajal 1998/99 üheksa MK-sarja osavõistlust, 21-aastasele Riiberile oli tänane võit aga hooaja kümnes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles