Õiglane sukeldub närvide mängust suurde medalimängu

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Õiglane oskab nii enda kui publiku meelt lahutada, kui tulemused seda lubavad 
Janek Õiglane oskab nii enda kui publiku meelt lahutada, kui tulemused seda lubavad Foto: Tairo Lutter

Londoni olümpiastaadion, 12. august 2017. Vändrast pärit mitmevõistleja Janek Õiglane paneb 50 000-pealise publiku oma emotsioonipuhangute ja tantsuliigutustega rõkkama. Rõõm MMi neljandast kohast on piiritu. Poolteist aastat hiljem Lasnamäe kergejõustikuhallis pole näiliselt midagi muutunud.

Õiglane pole küll alates Londonist kordagi mitmevõistlust teinud, kuid seesama emotsioon ja tantsuliigutused on alles. Rahvast ehk nõnda palju kaasa elamas polegi, ent Õiglane on rahul – seitsmest alast viiel püstitatud isiklikud rekordid ja Eesti läbi aegade viies tulemus 6085 punkti viib ta kuu aja pärast sise-EMile Glasgow’sse.

Tegelikult polnud Õiglane veel reede hommikul kindel, kas ta Tallinnas toimuval mitmevõistlusel üldse osaleda saab. Paar nädalat tagasi hakkas muret tegema vasaku jala reis ning enesekindlusest polnud 24-aastase sportlase puhul juttugi. Ometi on tahtejõu toel kõik võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles