Rulalegend Tony Hawk: olümpia vajab meie ala cool-faktorit

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muidugi trikitas Tony Hawk Simple Sessioni pargi kõige suurema ülemineku tipus. Ala legend peabki kõrgemaid tippe vallutama.
Muidugi trikitas Tony Hawk Simple Sessioni pargi kõige suurema ülemineku tipus. Ala legend peabki kõrgemaid tippe vallutama. Foto: Sander Ilvest

Ta tuli, ta nägi, ta sõitis. Legendaarne rulamees Tony Hawk külastas pärast mitmeaastast kosumist Simple Sessionit ja pakkus sõusõiduga publikule kustumatu elamuse. Vaatamata 50 eluaastale näitas maailma kuulsaim rulataja trikke, millega on raskusi ka tänapäeva tippudel.

«Ma ei sõida enam nii tihti kui varem ja on ka teatud trikke, mille tegemisest ma enam huvitatud ei ole, just nende riskifaktori pärast. Ma tahan, et suudaksin veel hommegi sõita!» ütles Hawk, kes sai 14-aastaselt profisportlaseks ja tegi ajaloos esimesena 900-kraadise (2,5 tiiru ümber oma telje) triki. «Õpin veidi tehnilisemaid trikke, mis on ohutumad, aga vähemalt mulle tunduvad nad jätkuvalt väga uuenduslikud,» lisas ta armastatud spordialast rääkides.

10 X-mängude kulla ja 12 MM-tiitli omanikule jättis ka Simple Sessioni võistlusareen sügava mulje. Kui tänapäeval on võistlustel üpris standardsed takistused, siis Tallinna ekstreemspordisündmusel pole kunagi loovusega koonerdatud ja saab sõita nagu muiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles