Lahkunud multitalent Nykänen andis veel reede õhtul täismajale kontserdi

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matti Nykänen 2009. aastal.
Matti Nykänen 2009. aastal. Foto: Roni Rekomaa / AFP

Soome meedia teatas täna, et meie seast lahkus 55-aastasena Soome suusahüppelegend Matti Nykänen. Lisaks suurtele saavutustele spordis tegi Nykänen sportlaskarjääri lõppetes tegusid ka meelelahutusmaailmas.

Peomehena tuntud sportlasele oli eriti südamelähedane laulmine. Elu jooksul andis ta välja kolm albumit: «Yllätysten Yö» (1992), «Samurai» (1993), «Ehkä otin, ehkä en» (2005).

Tema viimane lugu «Suomi» ilmus koostöös räpiduo Yksi Totuusiga läinud aasta detsembris. «Seda oli tore laulda, sest selles on palju emotsiooni. Olen kindel, et paljud inimesed tulevad sellega kaasa, eriti kui nad tahavad oma Soome päritolu rõhutada - näiteks jäähoki MMil,» kommenteeris Nykänen eelmisel aastal oma värskeimat laulu.

Veel reedel andis Nykänen Helsingi restoranis Pallogrill kontserdi. «Ta kõnetas kõiki ning kutsus inimesi koos endaga lavale. Kõik olid väga õnnelikud. Tema sõu oli väga professionaalne,» kirjeldas esinemist kohapeal näinud Soome ajakirjanik Heljä Salonen.

Pallogrillis ettekandjana töötav Eija Nuutinen kinnitas ajakirjaniku sõnu: «Ta tegi väga hea esinemise ning kohal oli palju inimesi. Müüsime päris palju pileteid ette. Ta oli väga populaarne ning tõi meile täismaja.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles