Kellel hoiab algaval F1-hooajal silma peal Fernando Alonso?

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso.
Fernando Alonso. Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

Kahekordne vormel 1 maailmameister Fernando Alonso lahkus kuninglikust sarjast pärast möödunud hooaega, kuid hoiab sellegipoolest F1-sarjal silma peal ka peagi algaval hooajal.

Keda hispaanlane aga algaval F1-hooajal eriti pingsalt jälgib? «Robert Kubicat,» vastas kahekordne maailmameister ajakirjaniku küsimusele, kirjutab vormeliportaal Planet F1. «Tema lugu on uskumatu. Paar kuud tagasi tundus, et Roberti võimalused sarja naasmiseks on kadunud,» lisas Alonso poolaka kohta, kes istub Williamsi rooli.

Kaheksa aasta eest elas Kubica üle õnnetuse, mis temalt peaaegu elu röövis. Mägiteedel toimunud Ronde di Andora rallisprindi esimesel kiiruskatsel tegi poolakas saatusliku sõiduvea ning rammis teepiiret – nõnda õnnetu nurga all, et see tundis tema Škoda Fabia salongi. Ta sai vigastusi, mis ei ole paranenud – näiteks ei saa ta jätkuvalt parema käega roolist kinni hoida, kuid on õppinud kompenseerima ja leidma teisi lahendusi.

Lisaks märkis Alonso, et ootab huviga, mida suudab oma debüüthooajal Ferraris 21-aastane Monaco vormelipiloot Charles Leclerc. «Ta on noor, intelligentne ja talendikas sõitja, kes õpib punkte koguma, meeskonda toetama ja teadmist, et meisteri ei selgu hooaja esimeses pooles,» lausus Alonso.

2019. aasta vormel 1 hooaeg algab märtsi kolmandal nädalavahetusel Austraalias ja lõppeb 1. detsembril Abu Dhabis. Kokku peetakse algaval hooajal 21 etappi. Tiitliheitluse kohta rääkis 2005. ja 2006. aasta maailmameister Alonso, et ootab põnevusega, millal lõppeb Mercedese valitsemisaeg. «Tunnen, et see hetk on lähedal,» sõnas hispaanlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles