Stuhec kaitses tiitlit, Vonn lõpetas karjääri pronksmedaliga (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Kui Lindsey Vonn esimest korda mäele läks, pani treener talle hüüdnimeks «Kilpkonn». Tänaseks kutsutakse naist teisiti – mäesuusakuninganna! Neljakordne MK-sarja üldvõitja teenis oma 19-aastase karjääri jooksul rekordilised 82 etapivõitu ning sinna kõrvale kaks maailmameistritiitlit ja ühe OM-kulla. Tema karjääri viimane sõit, Åre MMi kiirlaskumine, tõi pronksmedali.

Kolmanda naisena mäest laskunud Vonn alustas aeglaselt, kuid näitas mäe alumises osas ületamatut kiirust. Kümneks minutiks piisas sellest lõpuväledusest esikoha hoidmiseks, kuni ajaloo edukaima naismäesuusataja aja sõitis peaaegu poole sekundiga üle ilmeksimatu soorituse teinud Ilka Stuhec. Lõpuks mahtus kahe tähe vahele veel šveitslanna Corinne Suter, kes kaotas Stuhecile 0,23. Vonni selja taga olid järgmised viis naist 0,3 sekundi sees.

Enne võistlust:

Vonni karjääri viimane tiitlivõistlus algas kohe pauguga ja seda negatiivses mõttes, sest naine kukkus ülisuurslaalomis valusalt. Pärast mäel tohterdamist suutis ta siiski omal jalul finišisse jõuda. Tema krooniliselt haiged põlved jäid õnnetuses terveks ja seetõttu saab ta tänasele võistlusele vastu vaadata optimismiga: «Võib-olla saan ma hakkama imega. Isegi kui sa komistad ja kukud, ei tähenda see, et sa ei või jälle püsti tõusta.»

Võistluse favoriitideks on austerlannad Nicole Schmidhofer ja Ramona Siebenhofer ning tiitlikaitsja sloveeniast Ilka Stuhec. Musta hobusena segab kaarte Pyeongchangi olümpiavõitja Sofia Goggia, kes on taastunud pahkluumuruust ja jõudis hiljutistel (ja talle hooaja esimestel) MK-startidel kahel korral poodiumile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles