Blogi: Eesti tennisenaiskond kaotas Fed Cupil kõige tähtsama lahingu (2)

Indrek Raudkivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: PAUL CROCK/AFP

 

Eesti tennisenaiskond (Anett Kontaveit, Jelena Malõgina, Saara Orav, Maileen Nuudi ja Valeria Gorlatš) on sel nädalal võistlustules Fed Cupil Poolas, kus täna kohtuti Bulgaariaga. Avakohtumise kaotas Gorlatš Isabella Shinikovale 6:7 (6), 3:6, esireketite duellis alistas Kontaveit (WTA 20.) tulemusega 6:1, 6:7 (4), 6:1 Viktoriya Tomova (WTA 158.). Paarismängus kaotasid Kontaveit ja Nuudi vastastele 2:6, 2:6.

Enne mänge:

Koondise kapten Märten Tamla sõnastas eesmärgiks gruppi püsima jäämise ning ütles, et ettevalmistuses on eraldi tähelepanu pööratud paarismängule. Ka tenniseasjatundja Margus Uba hinnangul saab eranditult kõikides matšides paarismäng kaalukeeleks.

«Kui muidu on pall ümmargune, siis naiste tennise paarismängus kipub pall ikka kandiline olema. Meie esinumber Anett Kontaveit on võistkonnakaaslastest praegu mäekõrguselt üle. Väga keeruline öelda, kes mängivad paari või kes ülejäänud tüdrukutest üksikmänguks platsile pääseb,» lisas Uba, viidates teiste koondislaste ühtlasele mängutasemele. «Kuna Nuudi pole ammu võistelnud, siis oletan, et Tamla paneb lisaks Kontaveidile mängima Malõgina või Orava.»

Iga matši koosseisu lubas Tamla teatavaks teha vastava mängupäeva hommikul.

Ligi aastase võistluspausi järel Eesti koondisse murdnud Gorlatš rääkis, et pikk paus oli tingitud lihtsalt väsimusest ja tüdimusest. «Mingit vigastust mul ei olnud. Aga suurelt turniirikarussellilt eemal olles mõistsin, et tavaline kontoriinimese töö pole minu rida. Olen ikka läbi-lõhki sporditüdruk ja ma lihtsalt ei suuda (võistlus)tenniseta elada. Alustasin uuesti eelmisel aastal, osalesin Eesti GPdel ning olen seadnud sihiks pärast Fed Cupi kindlasti turniiritennisesse naasta ning teha seda jõulisemalt kui kunagi varem,» oli Gorlatš optimistlik.

Eelmisel hooajal vigastustega kimpus olnud Nuudi sõnul on naiskonna sisekliima väga hea. «Saame omavahel kenasti läbi. Samas tahavad kõik tüdrukud üksikmängus platsile saada ja pingutavad treeningutel kõvasti,» ütles ta.

Koondise taustajõuna samuti Poolas viibiv Nuudi treener Mihkel Koppel ütles, et tüdrukud on terved ning treeningud Zielona Goras kulgenud plaanipäraselt.

Pärast tänast duelli Bulgaariaga minnakse homme vastamisi Rootsi ning reedel tugeva Ukrainaga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles