Noarünnaku ohver Kvitova eluohtlikust kogemusest: kõik oli verd täis

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petra Kvitova.
Petra Kvitova. Foto: Vaclav Salek / AP

Tänavune Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste finalist, 2016. aasta detsembris oma kodus noarünnaku ohvriks osutunud tšehhitar Petra Kvitova (WTA 2.) andis eile videopildi vahendusel peetud kohtuistungil selgitusi.

Kohtuistung toimus Brnos ning Kvitova oli tunnistajana sinna kutsunud kahtlusaluse Radim Zondra advokaat, kuid tennisist otsustas oma selgitusi jagada videosilla vahendusel, et vältida kokkusattumist kahtlusalusega.

28-aastase tšehhitari sõnul lasi Zondra detsembris 2016 uksekella ning Kvitova avas talle ukse, kuna ootas parasjagu dopingukontrolli. Kahtlustatav olevat aga tulnud boilerit kontrollima.

Samal ajal, kui nad vannitoas kuuma vee seisukorda kontrollisid, tundis Kvitova järsku nuga oma kõril. Tennisist püüdis end kaitsta, võttes kahe käega noast kinni, kuid vigastas oma vasaku käe kõõluseid, kõiki viit sõrme ja närve, vajades hiljem neli tundi kestnud operatsiooni.

«Kõik oli verd täis ja loomulikult ma karjusin. Kõigil viiel sõrmel olid sisselõiked. Sõrmede liikuvus pole tänaseni 100-protsendiliselt taastunud,» ütles Kvitova, kes pakkus Zondrale 10 000 Tšehhi krooni (ligi 388 eurot), mispeale kurjategija lahkus.

33-aastane Zondra end süüdi ei tunnistanud, kuid teda võib oodata ees kuni 12 aasta pikkune vanglakaristus. Praegu kannab mees vanglakaristust ühe teise kuritöö eest.

Pärast rasket läbielamisperioodi on suutnud Kvitova naasta tipptennisesse ning oli hiljuti lähedal ka maailma esireketiks tõusmisele, kuid jäi Austraalia lahtiste finaalis tulemusega 6:7 (2), 7:5, 4:6 alla 21-aastasele jaapanlannale Naomi Osakale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles