Suusaliidu presidendi arvamus ajas olümpiavõitja närvi: kõik saavad ju aru, et see on täielik jamps!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aksel Lund Svindal
Aksel Lund Svindal Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT / EPA

Rahvusvahelise suusaliidu (FIS) president Gian Franco Kasper andis hiljuti Šveitsi ajalehele Tages Anzeiger intervjuu, kus kinnitas, et taliolümpiamängude korraldusõiguse andmine Hiinale oli õige samm. «Diktatuuririigis on lihtsam kõike korraldada,” sõnas ta.

«Ärilises plaanis saan öelda: diktatuuririikides on kergem. Nad ei pea rahva arvamust küsima ning saavad vabalt üritusi korraldada,» täpsustas Kasper.

Suusamaailma ajas 75-aastase mehe väljaütlus tagajalgele. Teiste seas kommenteeris Kasperi sõnu kahekordne mäesuusatamise olümpiavõitja Aksel Lund Svindal, kelle sõnul on Kasperi väited jaburad.

«Vahel ütlevad inimesed midagi nii rumalat, et seda ei peagi kommenteerima. Kõik, kellel vähegi sellel planeedil süda lööb, saavad aru, et see on täielik jamps!»

Rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) esindaja andis ajalehele Frankfurter Allgemeine teada, et Kasper ei väljenda nende vaateid.

«See on tema isiklik arvamus. ROK ei jaga seda.»

2008. aastal suveolümpiamänge võõrustanud Peking korraldab taliolümpiamänge 2022. aastal.  Viimases valimisvoorus alistas Peking Almatõ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles